Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия заяви, че вчера е атакувала сграда в украинския град Харков, в която са били разположени френски наемници, предадоха Франс прес и Ройтерс

Автор: БТА

Снимка на жилищната сграда в Харков, засегната при руски ракетен удар в ранните часове днес. Снимка: Харковската областна администрация чрез АП

Русия заяви, че вчера е атакувала сграда в украинския град Харков, в която са били разположени френски наемници, предадоха Франс прес и Ройтерс. Според Москва "ударът напълно е унищожил сградата, в която са били разположени наемниците", и е убил повече от 60 души, а други 20 са били ранени. Засега тези твърдения не могат да бъдат потвърдени от независими източници, отбелязват АФП и Ройтерс.

"Вечерта на 16 януари руските въоръжени сили нанесоха прецизен удар по временен пункт за разполагане на чуждестранни бойци в Харков", съобщи руското министерство на отбраната в "Телеграм". То уточни, че повечето от бойците са били "френски наемници".

От своя страна Украйна съобщи, че вчера вечерта Русия е нанесла удар с две ракети С-300 по Харков, при който са били ранени най-малко 17 души, включително две жени, които са в тежко състояние. Били са повредени и жилищни сгради.

Русия редовно обстрелва Харковска област. Вчера украинските власти обявиха евакуацията на 26 села поради заплахата от нападение на силите на Москва в района.

Москва пое отговорност за нападението, след като вчера Еманюел Макрон обяви, че Франция ще достави на Киев допълнително 40 ракети с далечен обсег "Скалп" и "стотици бомби". Той добави, че Франция е "в процес на финализиране на споразумение за сигурност" с Киев, подобно на сключеното в петък 10-годишно споразумение между Великобритания и Украйна. 

Припомняме, че снощи френският президент Еманюел Макрон обяви плановете си страната му да достави десетки ракети и стотици бомби на Украйна и настоя, че "не можем да позволим на Русия да спечели". Той заяви, че ще пътува до Украйна следващия месец. Френският президент също така посочи, че руска победа в Украйна ще подкопае международния ред. "Не можем да позволим на Русия да победи и не трябва да го правим", каза той.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия заяви, че ударът ѝ по Харков е бил насочен срещу сграда с френски наемници | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!