Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МОН с категорична позиция: "Аз съм българче" е задължително за всички ученици в България"


May be an image of ‎1 person and ‎text that says '‎'...аз съм българче. обичам наште планини зелени, българин Ða ce наричам- първа радост е за мене. аз съм българче свободно, в край свободен 3ه живея, сичко българско и родно любя, тልчል и милея... из 43 съм българче' иван вазов‎'‎‎

Nevena Dincheva

МОН с категорична позиция: "Аз съм българче" е задължително за всички ученици в България"

Стихотворението „Аз съм българче“ се изучава още в първи клас. В одобрената учебна програма на МОН, която е задължителна за всички училища в Република България, е записано, че учениците трябва да могат да рецитират творбата. Внушенията, че са възможни изменения заради чужди граждани, са лишени от смисъл, тъй като в България от години има ученици с друго гражданство, които се обучават в българската образователна система.

За тях важат същите правила и в този смисъл те трябва и се научават да рецитират „Аз съм българче“ още в първи клас. Опитът показва, че това не представлява трудност за децата.

"В никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана промяна в изучаването на стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов" .

May be a doodle of child and text

Това се посочва в категорична публична позиция на Министерството на образованието и науката.

Гузен негонен бяга. От Министерския Съвет пуснали декларация, че нямало да забраняват "Аз съм българче!"

Повод за нея са поредица от неверни внушения на политици, които през последните дни разпространяват фалшиви твърдения, свързани с творбата и изучаването ѝ в българските училища.

МОН: В НИКАКЪВ МОМЕНТ И ПОД НИКАКВА ФОРМА НЕ Е ОБСЪЖДАНА ПРОМЯНА В ИЗУЧАВАНЕТО НА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!