Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ: Сменихме Одрин с Комотини

Все едно си в Шенген - минаваш през "Маказа" за 3-4 минути

Пазарът в Одрин е на път да бъде изместен като дестинация за пазар на българите. В последно време нашенци щурмуват сергиите в гръцките Комотини и Порто Лагос. И там е по-евтино, и качеството на продуктите по-високо от това на предлаганите у нас стоки.

„Все едно си в Шенген - минаваш през "Маказа" за 3-4 минути. Зимно време пътуването е по-приятно от шофирането до Хасково. Три-четири семейства сме поне две съботи в месеца на пазара в Комотини.

Зехтин, маслини, зеленчуци от местни производители, плодове, риба и още неща си купуваме от народния пазар. Някои неща са по-евтини от предлаганите в Кърджали, други са по-истински. Определено подобряваме качеството на семейната трапеза.

Минаваме и през супермаркета за хранителни продукти“, споделя пред 24rodopi.com кърджалиец, който не търпи опоненти на констатацията си „в Гърция храната е по-качествена“.

"Освен това се "пускаме" по пешеходната улица в центъра, пием фрапе с хилядите гърци, а се отбиваме и в мола", допълва той, визирайки търговския център "Космополис".

За пропусналите традиционния съботен пазар в Комотини, възможност за пълнене на торбите за по-качествена трапеза е Порто Лагос. В селото, беломорско пристанище на Бистонското пристанище, пазарът е в неделя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ: Сменихме Одрин с Комотини - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!