Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПП-ДБ пращат в Конституционния съд скандален лобист на кредитори и еднополови бракове

Автор: tribune.bg

Белазелков се подписва и за освобождаването на убиеца на български студент Джок Полфрийман

Номинацията на ПП-ДБ за конститутиционен съдия Борислав Белазелков е троянския кон на „Промяната” в КС - целта е да стане председател на висшата институция, използвайки натиск от страна на премиера Николай Денков и депутатите от ПП-ДБ, твърдят отлично запознати източници.

Настоящият състав на Конституционния съд (КС) са силно притеснени от възможността еднополовите бракове и всякакви скандални решения, които досега не са минавали, да бъдат прокарани от Белазелков, ако заеме високия пост. 

„Пенсионират съдия Белазелков, който създаде съдебна практика в полза на кредиторите и ЧСИ. Заради противоречието в практиката относно давността, която възникна след негово решение сега чакаме тълкувателно решение на ВКС. С едно от последните си решения обезсмисли и перемпцията, като постанови, че независимо че делото е прекратено заради перемпция, ЧСИ не трябва да образува ново дело и всяко действие на кредитора в рамките на прекратеното дело прекъсва давността!?!?!?На практика след неговите решения аз спрях да водя дела за давност, чакайки тълкувателното решение на ВКС. След пенсионирането му ще настъпи справедливост и предвидимост в практиката на ВКС”, пише в позиция на официалната страница на известна адвокатска кантора през 2021 година.

„Интересни случайности в съдебната система не мислите ли? Съдия Борислав Белазелков е председател на състава във ВКС, който ще решава спора между мен и Висш адвокатски съвет, свързан с мащабната репресивна дейност във връзка с дейността ми при защита правата на кредитополучателите! За Ваше сведение Белазелков е известен с цялостната си дейност в полза на банките и частните съдебни изпълнители. Именно той сега ще трябва безпристрастно да решава спора свъзран пряко с работата на защитника на кредитополучателите и длъжниците! Запознайте се с протокола от публичното заседание във ВКС!”, пише Светлозар Николов през 2018 г.

През 2019 в. „Труд” пише в своя статия, че едва 15% от съдиите у нас са се обявили в защита на решението на тричленен съдебен състав на Апелативен съд-София за предсрочното условно освобождаване на убиеца Джок Полфрийман: „Подписали са се цялата върхушка на ССБ, която в последните дни е заета да адвокатства на Калпакчиев, както и бившите председатели на организацията - Мирослава Тодорова, Атанас Атанасов, Борислав Белазелков и други съдии, участвали в редица събития на ръководения от Калин Калпакчиев съюз.”

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПП-ДБ пращат в Конституционния съд скандален лобист на кредитори и еднополови бракове | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!