Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Бъдещето на Русия е в Далечния изток и Арктика

Развитието на Далечния изток и Арктика е важен фактор за развитието на Русия, тъй като бъдещето на страната е в тези региони. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

По думите му, ръководството на страната е започнало да се занимава с проекти за развитието на Далечния изток още в началото на 2000-те години и по-активно от 2013 г. „Обръщали сме внимание на това, обръщаме внимание и ще го правим и занапред, защото, разбира се, това е бъдещето на страната. Така като и в Арктика. Тук са логистиката, производството, минералните ресурси. Трябва да развиваме тези територии“, каза Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти.

Президентът отбеляза, че Далечният изток е един от най-важните региони на страната. "Огромен по своята територия, слабо населен, живеят общо 12 милиона граждани. И Азия не само се развива днес с темпове, с които никой друг регион в света не се развива, но тенденциите на това развитие също са важни “, подчерта Путин.

Той добави, че неслучайно е започнало развитието на Далечния изток. „Тенденциите в развитието на световната икономика са такива, че пазарите за продажби и партньорства в най-широкия смисъл на думата, включително технологичните, стават все по-интересни“, отбеляза Путин.

Той каза, че е доволен от пътуването си до Чукотския автономен окръг и отбеляза колко е важно да се види ситуацията на място със собствените очи, тъй като това позволява да се разберат по-добре проблемите и нуждите на жителите на региона. „Когато сами карате по зимния път и видите какво е това, започвате да разбирате какво е и как живеят хората и какви са приоритетните задачи, които трябва да бъдат решени", каза руският президент.

Запитан дали моторната шейна не е била малко трудна за управление по зимния път - път с шейни върху лед през Анадирския залив - Путин отговори: "Всичко е наред". По-рано президентският говорител Дмитрий Песков каза, че зимният път, по който е пътувал държавният глава, все още не е официално открит поради недостатъчно твърд лед. Песков обаче увери, че специалните служби са проверили всичко няколко пъти, за да гарантират безопасността на президента.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Бъдещето на Русия е в Далечния изток и Арктика | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!