Огромни сметки за ток ядосаха потребители

Според част от потребителите фактурите за електричество са драстично по-високи от тези за същия период преди година. Сигнали за това идват от различни точки на страната, които се покриват от различните ЕРП-та. Според хората сметките им са се увеличили с поне 50%. Цената на тока обаче не се е променяла от 1-ви юли миналата година и се контролира строго от КЕВР. За това част от потребителите обвиниха новите си електромери.

Две от електроразпределителните компании обясниха, че няма промяна в ценообразуването, а най-вероятно по-високите сметки идват след по-голяма консумация.

Боян Миланов живее в Самоков. Отоплява къщата си на пелети, топлата вода също идва от там. "За миналия декември сметката ми е 90 или 110 лева, за този декември 480. Разликата е огромна. Нищо не сме променяли в нашето домакинство", споделя той пред НОВА.

Той твърди, че неговата сметка, но и тези на съседите му в последно време са чувствително по-големи. "Откакто са сменени нашите електромери с електронните, сметките ни са различни", отбелязва Боян.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Огромни сметки за ток ядосаха потребители - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!