Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киев: Русия настъпва на всички направления, водим тежки боеве около Авдеевка и Мариинка

Москва вдигна над 20 самолета Ту-95МС, МиГ-31К, изстреля ракети "Кинжал" от Крим

В сводката на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна се посочва, че през денонощието са станали 68 бойни сблъсъка по цялото протежение на фронтовата линия

"Руските войски настъпват на всички направления. Въоръбените сили на Украйна (ВСУ) трябваше да отбият най-много вражески атаки през изминалото денонощие в района на Авдеевка и Мариинка. Това съобщават от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предават УНИАН и "Фокус".

В сводката се посочва, че през денонощието са станали 68 бойни сблъсъка.

Отбелязва се, че на направление Авдеевка ВСУ са отбили 4 руски атаки близо до самата Авдеевка и още 16 атаки близо до Первомайское, Донецка област.

"На Мариинско направление ВСУ продължават да сдържат противника в районите Красногоровка, Георгиевка, Мариинка и Новомихайловка на Донецка област. Тук окупаторите с подкрепата на авиацията 15 пъти се опитват да пробият отбраната", се посочва в сводката.

На Купянското направление ВСУ са отблъснали 6 атаки край Синковка, Харковска област, където руските сили се опитват да пробият отбраната на украинските войски.

На Лиманското направление ВСУ са отразили 4 атаки при Макеевка, Луганска област, и Григоровка, Весели, Донецка област, където противникът се опита да подобри тактическата си позиция.

Рано сутринта на 13 януари Русия е атакувала Украйна с ракети, като са изстреляли крилати ракети "Кинжал" от района на Каспийско море. Това съобщава РБК-Украйна.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили са съобщили за изстрелване на ракети от стратегическата авиация от района на Каспийско море в 5:32 ч. местно време (съвпада с българското). Те са изстреляли крилати ракети от самолети Ту-95МС. В цяла Украйна е обявена въздушна тревога, която е продължила над 3 часа.

По-късно ВВС на Украйна са съобщили и за излитане на изтребител МиГ-31К от летище "Саваслейка" в района на Нижни Новгород, а след това и за излитане на още няколко МиГ-31К. Изстреляни са аеробалистични ракети "Кинжал", според съобщенията.

Ракети "Кинжал" са изстреляни в посока Днепър, Киев, Ровно, Кривой Рог.

Изстреляни са и ракети Х-31П в посока Бериславски район на Херсонска област.

Според посочената информация, тази нощ руснаците са използвали 6 самолета Ту-95МС, 6 самолета Ту-22М3, 5 самолета МиГ-31К, самолети Су-34/Су-35 и са изстреляли балистика от Крим.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Киев: Русия настъпва на всички направления, водим тежки боеве около Авдеевка и Мариинка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!