Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една добра новина: "България не е държава от източния фланг на НАТО"


Йордан Халачев

Една добра новина: "България не е държава от източния фланг на НАТО", разбрах от The National Interest.

Ако силите на Украйна са изчерпани и Русия победи, Съединените щати ще трябва да въоръжат шестте страни, които съставляват източния фланг на НАТО (Полша, Финландия, Естония, Латвия, Литва и Румъния) или да бъдат готови да изпратят свои войски за тяхната защита, чета в The National Interest. България няма да бъде превъоръжавана от САЩ, както другите, по-надеждни членки на НАТО.

По тази логика, развита в американското издание (и повторена многократно, за да не се съмняваме, че е грешка б.а.), се оказва, че България не е държава от източния фланг на НАТО.

Всъщност страните от източния фланг на НАТО в досегашните документи, преди влизането на Финландия бяха: България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

Много любопитно и радостно за мен е, че България, заедно с Унгария на Орбан и Словакия на Фицо, изчезнаха от списъка на благонадеждните за САЩ и НАТО от източния фланг, според The National Interest.

Това вероятно означава, че САЩ и НАТО, знаят нещо повече от нас за бъдещето на Сглобката и страната.Явно песимистичните оценки за шансовете на Украйна оказват влияние.

Тази новина разбрахме в същия момент с другата: "Вашингтон обяви края на военните доставки за Киев, поради липса на финансиране", по канала CTV, от Координатора по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом, Джон Кърби. Според представителя на Белия дом, доставките на американски оръжия и военно оборудване за Киев ще бъдат спрени засега, но Конгресът може да продължи да работи за намирането и отпускането на допълнителни средства от федералния бюджет за подпомагане на Украйна.„Издадохме последния пакет от налични доставки“, каза Кърби.

Преди това заместник-представителят на Пентагона Сабрина Синг заяви, че САЩ изчерпват одобрените средства за помощ на Украйна.

След като САЩ, оставиха Европа сама да си "троши главата" и да инкасира икономически и политически загуби, Европейската комисия се съгласява да направи отстъпки и да приеме исканията на Унгария, за да преодолее ветото й, и да постигне отпускането на пакет от финансова помощ от 50 милиарда евро за Украйна.

САЩ няма финансови средства, но колониалният ЕС има!

Както пише Financial Times, ЕК е изразила готовност да проведе годишен одит на помощта за Киев и да въведе клауза за „аварийна спирачка“, според която всяка участваща страна може да изрази своите опасения относно финансирането на Украйна и повдигнете тази тема за обсъждане на срещата на върха на ЕС, каквито са исканията на Унгария, за да може всяка година да слага вето, ако сметне за необходимо.

Освен това, за да убеди Будапеща да се откаже от ветото, Европейската комисия може да й даде правото, да спре подкрепата за Украйна през 2025 г., когато ще прецени дали републиката се нуждае от парите и дали е изпълнила изискванията на ЕС, за да ги получи.

Попитан дали това ще бъде достатъчно, за да накара унгарския премиер Виктор Орбан да се съгласи, високопоставен унгарски служител, който пожела да остане анонимен, каза: „Все още не е ясно, но най-вероятно ще каже „да“. Събеседникът на Financial Times отбеляза, че унгарската страна е „готова за преговори“.

Орбан прави национално отговорна политика!

Йордан Халачев
Орбан отново демонстрира, как се прави национално отговорна политика в интерес на собствения народ, а не, като чужд агент, в интерес на НАТО, САЩ или ЕК!

Йордан Халачев
Днес Европа няма лидер, а Урсула и ....и спирам.
Възходът на Китай, успехите на Москва и перспективата за възраждане на тръмпизма в Америка докарват чуждите агенти в ЕС до нервна криза.Когато либералите загубят изборите в Европа, цялото внимание ще се насочи към предизборната кампания в Америка, която все още е основният гарант за евроатлантическата им власт. Победата на Тръмп се очаква с глобален евро ужас.
И в цяла Европа, от Финландия до Франция, националистите засилват позицията и влиянието си и това се случва преди изборите за Европейски парламент, насрочени за юни.Критична драма.
Основна опастност за разрушаването на Европейския съюз е, че той стана твърде голям и има все по-малко вътрешни връзки, които да поддържат някакво единството.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!