Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ капитулираха, възобновиха вноса на руски петрол и нарушиха собствените си санкции

Йордан Халачев

САЩ капитулираха, възобновиха вноса на руски петрол и нарушиха собствените си санкции.

Иранските ВМС заловиха американски танкер във водите на Оманския залив.(в коментар).

САЩ са внесли петрол от Русия през октомври, а през ноември са направили повторна покупка сочи анализ на данните на американската статистическа служба, научих от "Критично".През октомври САЩ са закупили 36, 8 хил. барела петрол от Русия.

Вашингтон бяха забранили вноса на петрол и други енергийни продукти от Русия през март 2022 г., като част от санкциите.

Един барел руски петрол през октомври е струвал на САЩ 74 долара, а през следващия месец – 76 долара, което е значително повече от определения от Г-7 и САЩ „таван на цените“ от 60 долара за барел. Стават смешни пред света и особено пред Глобалния Юг.

Обаче, каквото и да прави хегемона, това не се отнася за колониалната Сглобка, а и за цяла Европа.

САЩ успяха да съсипят и Германия и куп други държави от ЕС, като ги принудиха по един или друг начин да се откажат от евтините руски горива.Европа дължеше своето богатство и сила на индустрията си.Деиндустриализацията причинена от сляпото следване указанията на Вашингтон и преминаването към много по-скъпи горива, доведе до спад в жизнения стандарт в Европа.

От самото си създаване Европа се ангажира да „играе на страната на Съединените щати“ във всички международни дела, като на практика изостави всякаква независимост. За капак Европа, суицидно ускори енергийната криза, като под натиска от САЩ, се отказа от евтините руски енергийни доставки и прекали с„енергийния преход“ и прехода към „нова енергия“ и със „зелените“ политики.

Руският износ на петрол с „невиждан връх“ цели 8 месеца.Ръст в износа на гориво доведе до покачване на доставките на рафинирани руски петролни продукти през последните четири седмици на 2023. По данни на Vortexa, предоставени от Bloomberg, руският износ на петрол бележи връх, невиждан от близо 8 месеца насам, предава специализираният сайт Oilprice.Според данните Русия изнася приблизително 2, 7 милиона барела петрол на ден през четирите седмици до 31 декември. Това е увеличение с 6% в сравнение със средния износ.

Ако, брюкселските и българските юнаци смятат, че ще изнасят евроатлантически ценности, трябва да ги разочаровам, че няма търсене на евроатлантически ценности по света.

Предаността на Европа към САЩ и НАТО я направи васален континент.Какъв е смисълът от НАТО? Налагане на англосаксонски диктат в Европа?

Йордан Халачев

Заради колониално послушание към Вашингтон, една трета от индустриалните компании вече са напуснали Германия и бягат от Европа. Индустриалните предприятия, постепенно фалират. Евpoпeйcĸaтa индycтpия въpви ĸъм yпaдъĸ, oбaчe CAЩ, са един от ocнoвните бeнeфициeнти, тъй ĸaтo гoлeми пpeдпpиятия oт Eвpoпa ce ycтpeмяват ĸъм Aмepиĸa.

Във Франция рекорден брой компании са фалирали.През 2023 г. повече от 55 хиляди компании са фалирали, което е максималната цифра, според доклад, публикуван в петък, 5 януари, на уебсайта на Bank of France.„Петдесет и пет хиляди четиристотин деветдесет и две предприятия са фалирали през 2023 г.".

Йордан Халачев

Иранските ВМС заловиха американски танкер.

Задържането на американски петролен танкер във водите на Оманския залив, е като част от изпълнението на съдебно решение, обясниха от иранския флот.

Задържаният танкер беше конфискуван от САЩ през септември 2023 г. от гръцката компания Empire Navigation за транспортиране на ирански петрол в заобикаляне на санкциите.

Днес, Центърът за координация на морската търговия на британския флот съобщи, че корабът е бил завладян от въоръжени мъже на 50 мили източно от град Сохар.

Комуникация с танкер Св. Николас е изгубен, той е транспортирал иракски петрол от Басра за Турция, през Суецкия канал. Корабът е нает от турската компания Tupras.

Медиите съобщават, че преди това корабът се е казвал Suez Rajan. През 2022 г. Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че танкерът транспортира ирански суров петрол от остров Харг в Персийския залив в заобикаляне на санкциите, като конфискува 1 милион барела петрол и самия кораб.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!