Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев показа тузарския си палат от аферата Винеткагейт, с която взриви Промяната!

bnews.bg

Асен Василев показа палата на Чаталджа, който „продаде“ на безценица на Кралицата на винетките Станислава Арнаудова, за да не плати дълговете си на офшорката в размер ма 5 милиона лева в САЩ. Така поредните бизнес партньори на перфинения „харвардски шарлатанин“ ще пият по една студена вода и ще останат „на сухо“ без възможност да си приберат дълговете от него.

Винеткагейт през погледа на главния участник в аферата Асен Василев, който нападна жестоко сайта Бърд и даде своята интерпретация върху фактите. Бърд отговоро веднага под статуса на Василев с контравъпроси, на които той не отговори, а Бърд твърди, че Василев лъже и крие истината.

Асен Василев и Лорерите продали тайно луксозния си палат -„централата“ на „Промяната“ на Чаталджа на фирма от обръчите на ГЕРБ!

НЕ БИЛИ КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ, пише Асен Василев.

Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и да установи истината, а истината е:

Сградата на ул. „Чаталджа“ 3 е купена от фирма „СТВ Консълтинг“ ЕООД през 2019 г. за изграждане на офис на компанията.


Покупката е извършена с банков кредит в размер на 2,9 млн. лв. , който включва цената на имота (по оценка на банката) и средства за пълна реконструкция на сградата.

Реконструкцията е завършена през 2021 г.

През май 2021 г. излизам от фирмата и с това приключва моето участие в „СТВ Консълтинг“ ЕООД, което е видно и от Търговския регистър.

По информация от настоящия собственик на фирмата (която е и публична в Имотния регистър), офис сградата е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лв.

Със средства от сделката е погасен остатъкът от кредита за ипотеката на сградата в размер на 2,46 млн. лв. (информация, проверима в Кредитния регистър).

Сделката е извършена през брокерска агенция на пазарна цена и плащането е по банков път.

Не само, че не познавам купувача, но и смятам за абсурдно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което се случва две години и половина след като съм излязъл от фирмата.

По повод купувача, ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше да установи, че лицензът на въпросния купувач на сградата за ТОЛ-системата е издаден през 2019 г., когато въобще не съм бил в политиката.

И за да сложа край и на тези спекулации припомням, че нашият кабинет през 2023 г. за първи път премахна монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в процес на интеграция.

Войната на Асен Василев с Бърд става жестока!

„Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че фактите не са на почит в тази медия. И в този случай тя отново е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е обикновен непрофисионализъм или е част от политическа атака.

Снимките са на сградата на „Чаталджа 3“ преди и след реконструкцията“, уточнявя Асен Васков Василев.

На кадрите се вижда каква къща купува Василев и как я префасонира. От тях също така става ясно, че Лорер лъже, че е купил апартамента си преди ремонта на безценица и го е продал свръскъпо след това. Лорер е купил имота си в палата на Чаталджа след ремонта и го е продал след една година с близо 2 милиона лева отгоре.

Ето обясненията и на Лорер: „Това, което мога да кажа е, че ние (той и съпругата му – бел. ред.) закупихме тогава имота, ремонтирахме го основно, живяхме в него и го продадохме сега заедно с всичката мебелировка на върха на имотния пазар след инфлацията на цена, която е реална за абсолютния център на София.“

„А картините, картините защо ги забрави. А сейфа с бижутата на жена си дето го остави на Мис Винетка в апартамента защо не го споменаваш?“, добавя подигравателно Атанас Чобанов от Бърд.

„Препирнята между Асен Василев и Бърд в мрежата си е жив трилър.“

Евгени Петров, журналист

ЦЕНЗУРА! Масирани реклами на Vinetki.BG по големите телевизии запушиха устите на мисирките за Винеткагейт с Кокорчо и Лорер

Отговорът на Бърд, който не получи отговор на въпросите си към Асен Василев

Ето и отговора на Бърд, които публикуваха разследването и острите въпроси, с които Атанас Чобанов размазва Василев, но без да получи отговор от него.

С удоволствие рипостваме позакъснелия отговор на Асен Василев за Винеткагейт. Прилагаме и снимка на сградата на Чаталджа 3 преди реконструкцията, запазена в Google Street. Ако имаме съмнения за неговия морал, то вече нямаме никакви съмнения за архитектурния вкус на министъра, както можете да се уверите от резултата. Но да затворим естетическата скоба и да минем по същество към висящите въпроси:

  • защо Асен Василев е прехвърлил фирмите си на сламен човек, досущ като Спецов? Продължава ли той да осъществява пряк или непряк контрол над фирмената дейност след прехвърлянето?
  • какви са претенциите на американския гражданин към бившата фирма на Асен Василев? Свързани ли са те с периода, когато Василев е бил собственик на фирмата? Управлението на имуществото на фирмата очевидно цели тези претенции да не бъдат удовлетворени. Има ли личен интерес Асен Василев от това управление на имуществото?
  • защо в Търговския регистър Асен Василев и до момента се води собственик на офшорка?
  • плащала ли е партия Продължаваме Промяната наем за помещенията на Чаталджа 3, ползвани като офис на партията според многобройни свидетели? Колко? На кого?
  • пак според многобройни свидетели Василев и Лорер са обитавали апартаменти в офис-сградата на Чаталджа 3 още от септември 2021 г. когато приключва нейния ремонт. Защо през 2022 г. в качеството си на министри, те не са декларирали този факт? Припомняме, че санкционираният по „Магнитски“ Влади Горанов чинно декларира, че ползва чужда недвижима собственост и живее в апартамент на кръстника си.
  • каква е причината КПКОНПИ да установи несъответствие в декларациите на Асен Василев и Даниел Лорер за 2022 г.? Свързана ли е с това, че те не са декларирали ползването на имоти във въпросната сграда?
  • ако имотите на бившата фирма на Василев са продадени на „пазарна цена“ от 2,411 евро на кв.м., то пазарна ли е цената от 4059 евро на кв.м., на която е продаден имотът на Лорер, който е в същата сграда и е продаден на същата дата? Ако цената не е пазарна, а е силно завишена, какво е обяснението?
    В заключение ще отбележим, че да атакуваш журналистите, които са разкрили схеми и злоупотреби на политици, е изтъркана и неработеща пиар тактика. Преживявали сме такива атаки много пъти и не се впечатляваме. Също така нямаме нужда от скъпи лобисти, за да си лъскаме имиджа и репутацията, а дори и да имахме, не бихме използвали чужди пари, за да си ги платим.

Коментар от Георги Георгиев – Боец:

Г-н Василев май от Спецов ви е прихванат синдрома „бивша фирма“…
Е, сега Сарафов, човека на вашите ортаци от управляващата котерия ще разследва.
Успех!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев показа тузарския си палат от аферата Винеткагейт, с която взриви Промяната! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!