Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството прави скрити съглашения, които могат да ни превърнат в официален бежански лагер на Европа

Вероятно сте се учудили, че след обещанията да няма нови договорки за мигранти от Австрия, се наложи спешна промяна на закона за убежището, за да спазим условията. Как така хем няма нови условия, хем се налага да променим закона за да спазим новите условия?

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите

И така, след като вече сме имали време да преглътнем поредното клякане, с което заменихме полу-Шенген срещу заливане с мигранти, време е да видим това, което се премълча от правителството. Докато те обясняваха как сме приели едва 113 лица по дъблинския регламент, удобно пропускаха фактът, че България се е съгласила да приема неограничен брой бежанци не само по дъблинския регламент, а и по бъдещата обща политика по миграция и убежище на ЕС. 

Общата политика по миграция и убежище инцидентно получи съгласие от Съвета и Парламента на 20 декември, 2023 година, едва седмица преди Австрия да ни наложи да подпише протокол да я спазваме без ограничение в бройката.

Какво гласи тази политика?

Според “Амнести Интернешънал” тя ще доведе до значително повече бежанци, задържани в граничните държави на Европа, като например България. За целта ще бъдат създадени центрове за задържане на бежанци, които ще бъдат построени в нашите държави. Всички други НПО-та по човешките права са съгласни, като например “Хюман Райтс Уоч”, които заявяват, че новите правила ще доведат до задържане и връщане на бежанците в тежки процедури в граничните държави.

Може би най-значима е т.нар. “Система за солидарност”. Продължаваме да сме отговорни за мигранти, които минават през територията ни, но общо 30,000 от тях ще могат да бъдат изпратени в други държави-членки. Интересното в случаят обаче е, че те ще са напълно свободни да избират дали да ни отказват мигранти, когато си поискат. Просто ще им струва 20,000 евро на бежанец. 

По тези клаузи България вече е договорила, че Австрия ще може да ни връща колкото си иска бежанци. И да изисква неограничен брой от тях да бъдат задържани от нас.

Тук е моментът да се припомни, че в България всяка година се раждат едва около 55,000 деца годишно. От около 1 милион бежанци годишно (официално е имало 519,000 за първата половина на 2023) ние трябва да задържим едва 5% за да има официално повече нови сирийци и афганистанци в България, отколкото българи.

Вече е ясно, че никой не знае дали ще получим 119, 6000 или 60,000 бежанци през 2024 година, защото горна граница няма. Въпросът е, защо се премълча нашето съгласие за специална клауза за бъдещата обща политика по убежището? 

По-важният въпрос е - някой интересува ли го дали ще получаваме по 20,000 евро на бежанец и ще ни се помага с финанси, за да се превърнем в официален бежански лагер на Европа?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Правителството прави скрити съглашения, които могат да ни превърнат в официален бежански лагер на Европа | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!