Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАСА отлага пилотираните полети към Луната след поредица от провали. Това налива вода в мелницата на

Йордан Халачев

НАСА отлага пилотираните полети към Луната след поредица от провали.

Това налива вода в мелницата на вярващите на Стенли Кубрик,който призна, че е режисирал „кацането“ на Луната.САЩ никога не са осъществявали успешна мисия до спътника на Земята, твърди Кубрик,пише тогава във Вести.

Американски астронавти никога не са стъпвали на Луната, твърди легендарният режисьор Стенли Кубрик във видео заснето на 3 март 1999 г., Кубрик признава, че самият той е режисирал „кацането“ на спътника на Земята.

Осем факта, които отричат кацането на Луната

Документалният филм с изповедта на знаменития режисьор е направен от T. Патрик Мъри, само 4 дни преди смъртта на Кубрик, писа „Дейли Експрес“. От десетилетия кацането на американски астронавти на Луната дава поводи за теории на конспирациите. Съмнения пораждат както техническите трудности в осъществяването на подобна мисия, така и видео материалите от отразяването на събитието.Сега съмненията отново излязоха на дневен ред.

НАСА отлага следващите няколко мисии до Луната,заради увеличаване на технически пречки с различните космически апарати, които беше планирано да бъдат използвани, предаде Ройтерс.

Вчера бе обявен провалът на "Първата мисия на САЩ до Луната от 50 г. насам". Тя е на стойност няколко милиарда щатски долара и щеше да подготвя "връщането" на на американски астронавти на Луната след последната мисия "Аполо" през 1972 г. Малко след излитането се появили технически проблеми, които попречиха на изпълнението на мисията.Космическият кораб на Astrobotic е претърпял "аномалия", която му пречи да насочва слънчевите си панели към Слънцето,предаде Би Би Си.

Оказа се,че Федералната агенция е подготвена за провал,стана ясно от интервю пред Би Би Си на зам.-администраторката на НАСА и бивша космонавтка Памела Мелрой: "Това, което научихме от нашите търговски партньори, е, че ако имаме достатъчно висок каданс, можем да смекчим някои от изискванията, които правят цялото нещо толкова скъпо. Тогава ще има и по-висок апетит за рискуване. И ако се провалят, следващият ще се научи и ще успее".

Очаква се втората мисия на НАСА "Артемис" да бъде отложена от планирания срок за края на 2024 г., след като бяха открити проблеми с капсулата "Орион", разработка на "Локхийд Мартин", и предназначена да превози екипажа, пише БТА.

"Артемис 3", планирана да бъде първата, с която американците искат да кацнат на Луната в края на 2025 г. със "Старшип" на компанията "Спейс Екс", контрактор на НАСА, вероятно ще бъде отложена.

Илон Мъск се нуждае от повече време от очакваното за разработката си, твърдят източниците на Ройтерс.

От НАСА отказали коментар. От "Локхийд" и "Спейс Екс" не отговорили веднага на запитванията за коментар.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!