Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: В случай на война в Европа САЩ няма да помогнат на ЕС

Американското издание Politico публикува разкритията на еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон. Политикът твърди, че преди четири години Доналд Тръмп в частен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е предупредил, че САЩ няма да помогнат на Европа в случай на нападение.

Европейският комисар Бретон твърди, че е присъствал на този разговор при закрити врата в кулоарите на Световния икономически форум в Давос през 2020 г., когато Тръмп беше президент на САЩ.

„Трябва да разберете, че ако Европа бъде нападната, ние никога няма да ви се притечем на помощ или да ви подкрепим“, Тиери Бретон цитира думите на бившия президент на САЩ.

Европейският политик припомни също, че Доналд Тръмп е казал, че „НАТО е мъртво“ и САЩ ще се оттеглят от Северноатлантическия алианс. На тази среща ръководителят на Белия дом упрекна Германия и други европейски страни, че не плащат вноски в бюджета на блока в пълен размер.

Тиери Бретон предупреди, че в случай на втора изборна победа на Тръмп през ноември тази година, Европейският съюз ще остане без подкрепата на Вашингтон.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тръмп: В случай на война в Европа САЩ няма да помогнат на ЕС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!