Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случайно, без да искат, американците изпуснаха информация, че Байдън не управлява страната

Добри Божилов 

Случайно, без да искат, американците изпуснаха информация, че Байдън не управлява страната. Това стана, след спешно влизане в болницата на секретаря по отбраната Лойд Остин. За което се оказа, че... не е уведомен президентът :) Секретарят е втората най-важна длъжност в командната верига (вицепрезидентът стои встрани от нея). Той има код за изстрелване на ядрени оръжия. Лично той се занимава и с оперативното управление на военните операции, като може да разпорежда по-малките от тях.

Накратко - това е ключова длъжност и всяко заболяване на титуляра се счита за много важно. Най-малкото, защото титулярът може да е жертва на отравяне, терористичен акт или нещо подобно. Самото влизане в болница е вече военен акт, който трябва да се докладва на президента. Може после да се окаже настинка или апандисит, но спешно влизане в болница може да е и например отравяне с "Новичок" или заразяване с антракс.

Но...

Байдън изобщо не е бил уведомен. Научил 6 дни по-късно. През това време си е мислел, че Остин управлява армията. А тя самата се оказа управлявана от заместник-секретар - една жена, която била... в отпуск. На почивка. Но била "винаги в готовност да реагира".

Ами ако Русия нападне САЩ и президентът се обади на военния министър, и там... опа - няма министър :)

Цялата тази история просто означава, че Байдън никой не го брои за нищо. Важните фактори в управлението очевидно са знаели за Остин и това е било достатъчно.

А дедото, дето се здрависва с призраци, за какво да го занимават с глупости...

Но интересното е, че не само Байдън не е знаел, но не са уведомени дори шефовете на ключови комисии в Конгреса. Явно и те са някакви сламени хора :)

Представете си ядрен удар по САЩ и войската без ръководство, а заместник от плажа дава инструкции по телефона... :)

Всъщност, нищо подобно няма да се случи, защото войската не се командва от Байдън, а тия дето я командват, те са си постоянно в течение на всичко... :)

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Случайно, без да искат, американците изпуснаха информация, че Байдън не управлява страната

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!