Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френски политик: НАТО ДА СЕ ЛИКВИДИРА!

Северноатлантическият алианс трябва да прекрати съществуването си, за да се установи мир възможно най-скоро и да се сложи край на украинския конфликт. Това заяви лидерът на френското движение „Патриоти“ Флориан Филипо, предаде Известия.

По думите му от години НАТО провежда разрушителната си политика по света, провокирайки все повече и повече конфликти в различни региони на планетата, включително и в Украйна, която, както изтъкна политикът, блокът използва, за да срине икономиките на европейските държави и да дестабилизира границите с Русия.

„Ястребите от НАТО безсрамно използваха своята марионетка [украинския президент Володимир бел.ред.] Зеленски, за да сринат икономиките на нашите страни, да ни доведат до бедност и да изпратят стотици хиляди украинци на сигурна и ненужна смърт! Престъпници!„, пише Филипо  в профила си в социалната мрежа X.

Той призова за незабавно започване на преговорния процес и за прекратяване на НАТО. „По-скоро мирни преговори! По-скоро ликвидиране на НАТО в името на световния мир!“ – изтъква той.

По-рано Politico написа, че ако републиканецът Вивек Рамасвами или друг политик, близък до неговата позиция, като бившия лидер на САЩ Доналд Тръмп, спечели президентските избори в САЩ, „дните на НАТО може да са преброени„.

Отбелязва се, че Рамасвами е сериозно обезпокоен от това, че повечето съюзници от НАТО не са в състояние да изпълнят ангажиментите си за военни разходи и при необходимост ще преразгледа степента на собствената си подкрепа. Той също така смята, че експанзионизмът на НАТО след Студената война неоснователно е увеличил риска от голям конфликт с Русия.

Подобно мнение изрази през същия месец и бившият служител на американското разузнаване Скот Ритър. Той изтъкна, че в момента европейските държави изпитват все по-големи опасения, че ако Тръмп отново застане начело на Съединените щати, може да реши да разпусне НАТО.

Освен това в началото на декември The New York Times също посочи заплахата от разпадане на НАТО в случай, че Тръмп отново дойде на власт в САЩ. Беше отбелязано, че бившият американски лидер смята алианса за причина за отлив на американски ресурси и поддържа това мнение от много години.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Френски политик: НАТО ДА СЕ ЛИКВИДИРА!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!