Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Тагарев хвърля оставка след посещението си в САЩ! Сглобката пада! Стоварва се Магнитски!

Би Нюз

Военният министър замина на изненадваща, но дълга работна седмица по покана на Пентагона в САЩ.
Там ястребът за Украйна ще проведе планирана оперативка с ЦРУ по темата с войната и участието на България в нея с оръжие и боеприпаси.
След завръщането от Америка Тагарев вероятно ще хвърли оставката си в знак на протест и несъгласие с опита на Борисов и ключови фактори от ДПС да кадруват при ротацията в Сглобката.

Мотивите на Тагарев ще бъдат убийствени за ГЕРБ. Заради опити и саботаж отвътре на евроатлантическите приоритети на държавата и прокарване на кремълските интереси на най-високо ниво в правителството.
Тагарев е офицерът в сложната шахматна игра на Посолството, който може да матира Царя на игралното поле.
А Царят, особено този в черно, е гол.
В Щатите Тагарев ще опише опитите на Борисов да се меси в някои чуствителни оръжейни сделки между МО и американски производители.
Списъкът със санкционираните от третия пакет по Магнитски лица също ще бъде обсъден с военния министър, който е изключително близък с администрацията във Вашингон. Списъкът ще бъде обявен седмица преди Ротацията и в него има голяма вероятност да влязат ключови фигури от ГЕРБ и от Сглобката.

Нашият високопоставен източник на BNEWS във Вашингтон заяви: Това правителство на Сглобката го има само заради Тагарев. Той е причината да съществува и САЩ да го подкрепят. Друг истински верен приятел в кабинета САЩ няма, другото са интереси. Ротацията без увеличаване на позициите на Тагарев в кабинета е невъзможна. Щатите нямат никакво доверие на Борисов и ако проявява апетит и претенции, ще бъде ударен тежко през ръцете. Ако Тагарев подаде оставка, следва падане на Сглобката и голям пакет по Магнитски още през март.
Март е ключов за бъдещето на Сглобката и Борисов. Ако ротацията мине по сценария, одобрен от Посолството, избори и саниции в България може и да няма до изборите за нов президент на САЩ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Тагарев хвърля оставка след посещението си в САЩ! Сглобката пада! Стоварва се Магнитски! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!