Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестът на германските фермери парализира градовете, сипят оборска тор, блокират магистрали. И не са приключили. ВИДЕО

Няколко големи германски града бяха парализирани от фермерски блокади зачасове в понеделник, като протестиращите фермери настояват ляволибералното правителство да оттегли мерките си за икономии. Протестите обаче не са приключили, като се очаква демонстранти от цяла Европа да се съберат в Берлин на 15 януари, включително фермери от Полша, Австрия, Холандия и Чехия, пише RMXNEWS.

„Вчера стотици хиляди хора в цяла Германия се събраха в различни градове, за да призоват правителството да подаде незабавна оставка заради репресиите срещу селскостопанския сектор. Фермерите блокираха пътищата с тракторите си, причинявайки големи прекъсвания на магистрали и пътища“, допълва изданието.

(Продължава след видеото)

Германските фермери излизат по улиците за едноседмични демонстрации срещу намерението за премахване на земеделските субсидии. Те настояват правителството да оттегли частта от своя бюджетен план, която ще увеличи данъчната тежест върху фермерите с около 1 милиард евро.

Социалдемократическото, зелено и либерално (FDP) федерално правителство се опитва да запуши огромна дупка в бюджета, но намаляването на субсидиите за земеделието би било само малка част от общия дефицит.

Фермерите също изсипаха оборски тор в Щутгарт, което според протестиращите е критика към политиките на правителството.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Протестът на германските фермери парализира градовете, сипят оборска тор, блокират магистрали. И не са приключили. ВИДЕО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!