Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Oilprice: Руският износ на петрол с „невиждан връх“ цели 8 месеца! Колко изнесе РФ?

Ръст в износа на гориво доведе до покачване на доставките на рафинирани руски петролни продукти през последните четири седмици на 2023. По данни на Vortexa, предоставени от Bloomberg, руският износ на петрол бележи връх, невиждан от близо 8 месеца насам, предава специализираният сайт Oilprice.

Според данните Русия изнася приблизително 2,7 милиона барела петрол на ден  през четирите седмици до 31 декември.  Това е увеличение с 6% в сравнение със средния износ за четирите седмици  до 24 декември.  През седмицата до Бъдни вечер четириседмичният среден износ на горива от Русия възлиза на около 2,6 милиона барела дневно –  скок с около 157 000 барела от средната стойност през четирите седмици до 17 декември. Това най-високото ниво на доставяне на руско гориво от повече от седем месеца насам.

Ирак гони американските войски заради нарушаване на суверенитета на страната

Волгин: Еднополюсният свят окончателно умря. Единствено нашенските грантовите политици и анализатори не забелязват това

Ирак забрани транзакциите в долари, наказва нарушителите със затвор

През декември износът на дизел и газ от Русия е средно около 1,17 милиона барела на ден, което отбелязва връх на износа на руски горива за 2023 г., след като Москва облекчи ограниченията за износ на дизел и доставките  от черноморските пристанища бяха възстановен след известно забавяне поради бури през ноември.

Русия наложи временна забрана за доставки на дизел в края на септември и началото на октомври, както и близо двумесечна забрана за износ на бензин между края на септември и средата на ноември. Страната мотивира решенията с необходимостта от стабилизиране на вътрешните цени на горивата на фона на растящите цени на суровината и слабата руска рубла.

Последният скок в износа на горива и продължаващото увеличение на доставки на суров петрол допълнително объркват оценките на доставките на руски петрол и придържането на Москва към обещаните съкращения на износа, пише  Oilprice.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Oilprice: Руският износ на петрол с "невиждан връх" цели 8 месеца! Колко изнесе РФ?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!