Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мистериозни дронове над военни бази в Германия, Бундесверът не успява да ги свали

Захарова се изсмя на идеята на Таяни за създаване на армия на ЕС

Над съоръженията на Бундесвера редовно се забелязват подозрителни дронове, но досега нито един от тях не е прехванат. Това заяви в германския парламент секретарят на министъра на отбраната на страната Нилс Хилмер. Той беше принуден да признае това пред членовете на германския парламент, пише Bild.

„Досега не сме успели да свалим никакви дронове, нито да заловим техните оператори“, заяви Хилмър.

Подозрителни безпилотни летателни апарати се появяват над военни тренировъчни площадки и казарми в Германия всяка седмица. Бундесверът отдавна е наясно с това. През октомври 2022 г. генерал Карстен Бройер, който по това време отговаряше за териториалното командване, вече съобщи за появата на дронове, особено на места, където Бундесверът обучава украинските военни. След това Бройер нареди спешно обучение за използването на заглушителя HP 47, който може да заглуши сигнала и да приземи безпилотни летателни апарати, въпреки че ефективността му все още не беше достатъчно проучена по това време.

Проблемът с подозрителните дронове обаче остава нерешен и те продължават да летят, според секретаря на министъра на отбраната на страната Нилс Хилмер.

„Дронове редовно се забелязват над военния полигон „Клиц“, където Бундесверът обучава украинци на „Лео-1″. В други бази множество дронове понякога навлизат във въздушното пространство едновременно. Това е ясно организирано и сочи към Русия“, твърди военният експерт Маркус Фабер пред „Билд“.

И Бундесверът смята, че Русия стои зад полетите на подозрителни дронове, но е невъзможно да се докаже това, тъй като все още не е възможно да се унищожи или приземи нито един дрон. На 15 ноември миналата година отделът създаде работна група за борба с незаконните полети на безпилотни летателни апарати. Тя е ръководена от бригаден генерал Волфганг Йордан от командването на армията. За тези два месеца обаче изглежда, че все още няма осезаеми резултати.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мистериозни дронове над военни бази в Германия, Бундесверът не успява да ги свали

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!