Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кристиян Шкварек: Европа трябва да върне бежанците там, откъдето са дошли


Кристиян Шкварек

Европа вместо да търси начин как да си разпределя бежанците, трябва да търси как да ги върне там, откъдето са дошли. Това каза историкът Кристиян Шкварек в ефира на БНТ. 

Според него последните 2-3 г. са разбили много митове. И разтълкува приемането ни във въздушния Шенген като ситуация, в която "чашата е наполовина пълна предвид опитите ни да влезем в него през последните 15-20 г.". Той очаква Европа да започне да се свива в себе си, а това заплашвало България да остане отвън, "сега сме сложили крак на вратата, или по-скоро наполовина, за да влезем".

Кристиян Шкварек е категоричен, че правителството не представя политиката си достатъчно добре и ясно. „Успехът от влизането ни във въздушния Шенген беше много зле комуникиран от управляващите. Комуникационният проблем на едно правителство е нещо, което много се подценява. Успехите лесно могат да бъдат обърнати на провали и обратното“. 

Според него премиерът акад. Николай Денков не е обяснил добре какво сме постигнали и какво се очаква от нас във връзка с въздушния Шенген. "Този комуникационен провал остави горчивина за успех, за който се борим от 20 г.", посочи той. 

Историкът се възмути, че вече не се информираме от кулоарите на МС, а от кулоарите на НС и фейсбук на политици като Бойко Борисов и изказвания на Делян Пеевски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кристиян Шкварек: Европа трябва да върне бежанците там, откъдето са дошли - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!