Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Няма какво да си честитим, Шенген остава мираж в пустинята

Австрийците ни подмамват да подписваме, за да ни връщат мигранти, смята тя

Шенген все още е мираж в пустинята, заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю в предаването "Преди всички" по БНР.

"Айде да не си честитим Шенген поне ние, които разбираме за какво става дума и слушателите ви също са в тази група. Шенген трябва да се разбира както е, а не както някой си представя виртуалната реалност. Тези от ПП се държат като тийнейджъри пред компютъра, играейки са на виртуални войни или виртуална политика," заяви Дончева.

Според нея австрийците ни пробутват предложения за мигранти и на колко порти ще бъдат връщани. "Подмамват ни да подписваме неща, които ще ни вкарат в задължения", твърди тя.

Дончева смята, че въздушният Шенген е по-лошото, няма значение, че потокът хора и товари е изключително минимален, а за сухопътните граници "ще видим".

Сега отлагат и въздушния Шенген с нови и нови условия, свързани с това, мигрантите да бъдат връщани в първата държава, понеже ние и румънците сме първа държава, обясни още лидерът на "Движение 21".

"За мене позицията на правителството по отношение на Австрия е изключително глупава, нека да се научат нещо от Орбан. България трябва да се научи да играе както играчите на маса, а не да се държи като овца заблеяна. Като не ни пускат, не ни пускат, какво значи да обсъждаме само въздушен Шенген", смята Дончева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Татяна Дончева: Няма какво да си честитим, Шенген остава мираж в пустинята

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!