Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Според руски източници при въздушните атаки са ликвидирани десетки офицери от НАТО и наемници

САЩ спешно внасят ракети за ПВО и превозват ранени западни военни

САЩ организират спешни доставки на ракети за ПВО в Украйна и евакуират оттам ранени при руските въздушни удари офицери от НАТО и наемници, съобщават руски Телеграм канали. Според данните на навигационния портал FlightRadar24 и други източници на полското летище в Жешув е пристигнал американски военно-транспортен самолет C-130 Hercules.

А от Харков и Одеса превозват пострадали военни от НАТО към румънски болници, откъдето ще последва по-нататъшна увакуация.

Военни кореспонденти дават следните данни за ранени и евакуирани западни военни и наемници - 27 поляци, трима британци, 9 чехи, 12 литовци. Друг самолет пък щял да прибере телата на 21 натовски офицери, загинали при руските въздушни удари.

Вчера бе съобщено, че в Киев и областта при удар по команден пункт са убити 9 генерали, един от тях - заместник на Залужни. Унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония. В Одеса са убити 4 действащи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия.

В Харков е бил поразен хотел, в който е имало натовски военни и чуждестранни наемници.

Според полското издание Mysl Polska при ракетните удари по Киев и областта са унищожени най-малко две американски установки NASAMS и голям склад с ракети за ЗРК Patriot (което обяснява спешните американски доставки).

Военни кореспонденти докладват, че всяка унищожена огнева точка на западни ПВО в Украйна сваля защитата на тайните заводи за производство на оръжия и техника.

Очевидец от Харков разкрива, че в ударения от руски ракети хотел "Харков Палас" действително е имало западни и украински военни, както и наемници.

А военният кореспондент на "Комсомольская правды" Александър Коц описва картинно в Телеграм канала си прелитането на руски ракети над украинска територия:

"Забавно е как украинците проследяват движението на нашите ракети над територията на страната си: "Летят към Киев! Не, тръгнаха към Полтава! От Полтава летят към Виница! Над Виница се обърнаха и летят отново към Киев!" Тоест, нашите ракети маневрират съвършено безпрепятствено над цяла Украйна и това го виждат и военните, и цивилните. А след това първите заявяват, че са свалили всичко, а последните с радост им вярват".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Според руски източници при въздушните атаки са ликвидирани десетки офицери от НАТО и наемници

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!