Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания иска войната в Украйна да продължи до 2025 г., за да отслаби Путин, пише The Times

Великобритания и други европейски страни работят върху механизъм, който да гарантира, че могат да помогнат на Украйна да спечели конфликта си с Русия без помощта на САЩ, ако Доналд Тръмп стане новият американски президент.

Това пише The Times, цитирайки високопоставен британски правителствен служител. Материалът е цитиран от RBK.

Според публикацията британските министри се опитват да увеличат производствения капацитет на целия континент, за да изпратят оръжия и боеприпаси в Киев, за да „удържат“ Русия поне още една година, независимо дали помощта от Вашингтон ще продължи.

В същото време служители на британското разузнаване смятат, че Украйна няма да успее да победи през 2024 г., тъй като няма нито жива сила, нито оръжие, за да пробие на бойното поле, се казва в статията. Някои в британското правителство обаче смятали, че всичко, което е необходимо на Киев, за да спечели, е време.

„2024 г. няма да донесе голям успех. Тази година едва ли ще има голям пробив. Целта през 2024 г. е да завлечем [руския президент Владимир] Путин до 2025 г. за да го отслабим и да изпробваме решимостта му“, каза източник от британското правителство.

Министърът на отбраната Грант Шапс в разговор с вестника не коментира възможната победа на Тръмп на изборите в САЩ през ноември 2024 г., но каза, че постоянно е говорил с колеги в Европа за необходимостта да се подкрепи Украйна „в най-мрачния й час.” „Трябва да се обединим, за да им помогнем във война, която ще определи Европа за десетилетия“, каза той.

Президентът на Русия Владимир Путин каза на 1 януари, че Западът се стреми към стратегическо поражение на Русия, като го прави „от ръцете на украинците“. „Същността на проблема не е в Украйна, а в тези, които чрез ръцете на Украйна се опитват да унищожат Русия. Това е проблема. Но няма да успеят, просто е изключено, абсолютно изключено“, каза държавният глава. Ситуацията в зоната на военни действия в Украйна е задоволителна, каза още президентът на 1 януари, припомня RBK

Русия е готова за преговори за уреждане, но при отчитане на нейните интереси, каза Путин. Москва отхвърли предложението на Киев за водене на диалог на базата на Формулата за мир на Владимир Зеленски, която предвижда изтегляне на войските.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Великобритания иска войната в Украйна да продължи до 2025 г., за да отслаби Путин, пише The Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!