Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Капанът за Европа и американският протест срещу Москва за тяхната „Триада-2S“

Йордан Халачев

Капанът за Европа и американският протест срещу Москва за тяхната „Триада-2S“.

Съединените щати изхвърлят излишния баласт.Европа стана онази част, която беше решено да бъде ампутирана, за да се удължи агонията на хегемона.Берлин и Брюксел не можаха да понесат принудителната замяна на евтините руски горива, зелената енергия се оказа недостатъчна и закупуването на газ и петрол от други страни-твърде скъпо.А, евреите ни натресоха и кризата с хусите.

И следва неконкурентност, фалити, бягство на бизнеси и естествено рецесия.

Вашингтон обяви началото на операцията Guardian of Prosperity, но не каза дали наистина ще я започне и смята ли да я завърши или ще се опитва да спасява ударени контейнери и ще стреля по въоръжени рибарски лодки.Като онзи лаф за детето и колелото:Тате ще му купи, ама друг път!

Страните от ОПЕК +, (разбирай Русия и ОПЕК), тръгнаха срещу интересите на САЩ.Вашингтон пък си има резервен коз, (колония наречена Стария свят). И както и да го въртим, на САЩ не им пука особено за Йемен и Суецката криза, но за ЕС, тя е силно травмираща.

САЩ ги бърка пресъхването на езерото Гатун и проблемите с Панамския канал и особено изключените им сателити и тези на НАТО.Драма! Е, имат си и други сериозни проблеми.

Руснаците взели и изключи сателитите на САЩ и НАТО над европейската част на Руската федерация. Има и протест на САЩ, който предизвика смях в залата.

Съединените щати декларираха официален протест: "Русия „инициира нова вълна от спиране на военни сателити на НАТО“. Шефът на Пентагона, изненадващо поиска официално извинение.

Ръководителят на Министерството на отбраната на САЩ, Лойд Остин каза: "Русия стартира нова програма срещу сателитите на САЩ и НАТО. По-конкретно, става дума за „противоспътниковия“ комплекс за радиоелектронна борба „Триада-2S“.

Според Остин, отбранителните способности както на НАТО, така и на САЩ са претърпели "стратегически щети". Страдат системите за навигация, комуникации, контрол и противовъздушна отбрана.

Русия не се заинтересува от мнението на САЩ. Отговорът им беше:"Ако нещо не ви харесва, не се доближавайте до пространството над страната ни".

Разбира се във Вашингтон са в развитие и други драми: Ядрената междуконтинентална крилата ракета "Буревестник" е друг сърбеж на Пентагона. „Сармат“ с хиперзвукова маневрена бойни бойна глава „Авангард“ е другият им кошмар.

Предвид военното време е невъзможно за 2023 г., да не се направи военна оценка и изводи: "Силата на САЩ и НАТО, се считаше за абсолютно превъзхождаща в света преди войната,но е сериозно поставена под въпрос след провала им в Украйна. И този резултат е радикална и необратима промяна в баланса на силите в Европа и в света като цяло".

А.ето и за другите два проблема на Пентагона:
Ядрената междуконтинентална крилата ракета "Буревестник" е друг сърбеж на Пентагона. Буревестник има неограничен обсег,може да лети около Земята няколко пъти и да нанася удари от всяка посока. Тя е практически невидима и неуязвима за ПВО на противника и осигуриява стратегически "баланс" за няколко десетилетия напред.

„Сармат“ с перспективната бойна глава „Авангард“, която по думите на Путин е метеор,е другият им кошмар. "Авангард" са хиперзвукови маневрени бойни глави, които могат да се пикират с огромна скорост – 27 пъти по-голяма от тази на звука,от космоса. Невъзможно е да се открие, прихване или свали „Авангард“: Според печалното признание на експерти от британското издание „Дейли Експрес“, „западните системи за ПВО не са в състояние да прихванат тези бойни глави“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!