Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Спешно са хоспитализирани 60 души“: подробности за смъртта на офицери от НАТО на срещи на ВСУ

Иля Головньов

Руската армия продължава да нанася ракетни удари по украински щабове, където се намират чуждестранни специалисти. Западът обеща, че ще принуди Русия да плати неприемлива цена, но в крайна сметка си я плаща сам.

Онзи ден около 20:25 московско време бе нанесен успешен ракетен удар по една от сградите в село Ровное. Това е Красноармейският общински район на ДНР, който е под окупация. На срещата присъстваха повече от 30 офицери от украинските въоръжени сили и НАТО. По време на разгрома на щаба най-малко 12 от тях загинаха. По непотвърдена информация това са служители от Полша и Чехия.

Киев внимателно крие тази информация. В района дори бяха прекъснати клетъчните комуникации. Чакаме следващите инциденти с конвертоплани в открито море,– пише телеграм каналът Zergulio .

Искандер“ почука на вратата на НАТО

Това не се случва за първи път. Мощен взрив избухна в средата на декември в село Мирноград близо до Авдеевка. Според вътрешна информация "Искандер" е прилетял в хотела точно в момента, когато там се е провеждала среща на високопоставени военни от НАТО и Украйна, включително американски военни.

Местни жители съобщиха за две експлозии. Изпочупени са прозорците на хората, има преобърнати коли и свекли се покриви. Здравата бабахна,– това съобщение се появи на сайта „ Типовий Мирноград “.

Служителите на СБУ своевременно са получили информация за атаката срещу хотела. Те заплашиха със сурови мерки всеки, който изложи дори един кадър в интернет. По този начин врагът се опита да скрие истинските загуби, включително на високопоставените военни.

От некролозите в западната преса ще можете лесно да разберете кой натовски офицер снощи е „катастрофирал с хеликоптер“, „паднал в пропаст в планината“ или „се е задавил с баварска наденица“,– пише телеграм каналът „ Щорм Z “.

В началото на декември руските ВКС нанесоха нов удар по център за вземане на решения в Киев. И това беше възможно най-точно и разрушително: един от щабовете на Северноатлантическия алианс, който украинските власти бяха маскирали в горист участък на градската зона, беше ударен.

Трябва да се отбележи, че след атаката срещу този щаб 60 чуждестранни офицери бяха спешно хоспитализирани в Жешов, Полша.

Вражеските системи за противовъздушна отбрана не успяха да предотвратят атаката. В същото време Киев постоянно разказва на населението си, че почти 100 процента от руските ракети са свалени.

Западът губи не само оръжия в Украйна

В началото на тази година се появи информация от израелски експерти за загуби на военнослужещите от НАТО в Украйна в размер на няколко хиляди души. Оттогава тази цифра може да е нараснала с порядък, тъй като според оценките на нашето Министерство на отбраната, офицерите от Западна Европа и Съединените щати са много широко представени в бойните операции: те обучават личния състав, провеждат разузнаване, контролират ПВО - системи, оперативно-тактически ракети, реактивни системи за залпов огън и много други.

Това означава, че НАТО губи не само оръжия в Украйна - всички съветски образци от източноевропейските страни отдавна са изчерпани, самите складове с натовски оръжия се изпразват - но и военни специалисти. Противно на прогнозите на някои местни експерти, тези загуби не предизвикаха значителен обществен резонанс на Запад,– каза за Царград политическият анализатор и публицист Юрий Голуб .

Все пак това е сериозна вреда, която вероятно е изиграла роля и за промяната в реториката на европейския и американския елит. Само преди няколко месеца те обявиха, че ще принудят Русия да плати неприемлива цена, но в крайна сметка те сами я плащат. Затова перспективата за замразяване на конфликта изглежда все по-привлекателна за тях.

Patriot -ът също не помага

Напоследък все по-активно удряме щабове на НАТО в Украйна. Явно разузнаването работи добре. И е възможно партизаните вътре в Украйна да са станали по-ефективни.

Нашите оръжия също се подобряват. Членове на НАТО заявиха, че руснаците са подобрили допълнително "Кинжалите". Сега по време на полета те могат да променят целта и траекторията си. Поради това е почти невъзможно да бъдат прихванати. Американската система за противовъздушна отбрана Patriot, която наскоро беше унищожена в Житомир, не успя да направи това. Беше един от малкото, оцелели след доставката от САЩ. Но това не е всичко.

В Староконстантинов има още един удар от "Кинжал" - в бункер с натовски офицери от Чехия и Полша, вероятно и от Германия. Засега това е всичко, което се знае със сигурност,– добави лидерът на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов .

Трябва да се отбележи, че след такъв провал, Patriot-ите предпочетоха да ги скрият някъде по-далеч. Комплексите вече не се използват, освен при крайна необходимост.

Важна роля в планирането

В официалните сводки на Министерството на отбраната има и конкретна информация за унищожаването на офицери от НАТО. Освен това обаче, често новините за поражението им може да се появят в рубриката „унищожение на местонахождението на чуждестранни наемници“.

Но за разлика например от същите тези места за масово разполагане на наемници, офицерите от НАТО не се появяват в такива количества на едно място. И идентифицирането им, както и надеждното потвърждаване на поражението и унищожението, е задача на разузнавателни усилия, които очевидно трябва да останат тайна за врага.

Затова можем да оперираме само с неофициална информация, която обаче изглежда доста правдоподобна, отбелязва в разговор с Царград военният експерт и анализатор Сергей Простаков :

Съдейки по косвени доказателства, честотата и ефективността на нашите атаки срещу членовете на западните координационни структури се увеличиха. Това означава, че руската армия разполага както с висококачествена разузнавателна информация, така и с възможност за нанасяне на прецизни удари.

Западните военни очевидно играят решаваща роля в планирането на операции срещу Русия. Те разполагат с цялата разузнавателна информация, която не винаги са готови напълно да предоставят на Киев. Следователно удрянето им е най-ефективният начин за обезглавяване на враг. Колкото повече са такива удари, толкова по-бързо ще бъдат постигнати целите на СВО и толкова по-малки ще бъдат собствените ни загуби.

Какво от това?

В Украйна има много офицери от НАТО. Това са и тези, които участват във военни действия под прикритието на наемници. Това са съветници, които присъстват в страната почти през цялата специална военна операция. Те често служат като командири на големи подразделения на украинската армия. Всичко зависи от тяхното решение.

Офицери от НАТО присъстват в Украйна от свалянето на Виктор Янукович. Тогава те влизат в състава на украинската армия. Те командваха и планираха. Занимавахме се с прехвърлянето на чужди контингенти в зоната на бойните действия в Донбас. Сблъскахме се с тях през почти всички битки през 2014-2015 г. Имаше дори слухове, че забавянето на атаката на Дебалцево е причинено от необходимостта да се изтеглят офицерите от НАТО от обкръжения град,– напомни на Царьград военният кореспондент и ветеран от войната в Донбас Алексей Матюшин .

През цялото това време офицерите от НАТО не се поколебаха да изградят тренировъчни бази на територията на Украйна. Украинските войски се обучаваха там през всичките тези години, те бяха подготвени за битки в Донецк и Луганск, за прочистване в градски условия.

И сега те берат плодовете на своята дейност. Само тази година няколкостотин офицери от НАТО бяха убити в резултат на нашите удари, включително по Красноармейск, Николаев и тиловите градове на Украйна. И още повече ще бъдат унищожени...

Превод: ЕС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Спешно са хоспитализирани 60 души“: подробности за смъртта на офицери от НАТО на срещи на ВСУ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!