Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джефри Сакс обясни, че САЩ са в пълна световна изолация. И обясни причините. ВИДЕО

Световно известният американският икономист Джефри Сакс коментира застъпническвото на САЩ за политиката на Израел във войната в Газа. По думите му, в момента Америка е напълно изолирана именно заради позицията си в конфликта в Близкия изток, а освен всичко, че подобно поведение на САЩ може да предизвика „значително и опасно“ разрастване на войната.

Ето и целия му коментар:

„САЩ са напълно изолирани по света заради подкрепата си за Израел. И последиците от това се усещат по целия свят. В промяната на съюзите, в промяната на икономическите модели, в промяната на геополитическите структури, дори в използването на долара като валута и много други.

Налице е огромна, сеизмична промяна в геополитиката, при която САЩ са избрали почти пълна изолация в света.

Противно на това, което Джо Байдън си мисли в своите фантазии, светът гледа на лидерството на САЩ… светът гледа на САЩ с ужас. САЩ са останали сами с Израел. Светът е зашеметен от това, което прави Израел, защото досега не сме имали видеопредаване в реално време на масови убийства.

Това се прави с цел, която също трябва да бъде разбрана. Израел не е във война с Хамас. Израел воюва за Велик Израел, което е един вид месианска библейска идея, която в момента е политически господстваща в Израел.

Това е нещо от 21-ви век и то е разрушително. Не мисля, че американците осъзнават риска от много значително, много опасно и бързо разрастване на тази война. Именно пред това сме изправени. Това е най-лошата външна политика, която можем да си представим.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джефри Сакс обясни, че САЩ са в пълна световна изолация. И обясни причините. ВИДЕО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!