Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фондация „Херитидж“ съди ЦРУ заради скрита информация за произхода на Ковид

Фондация „Херитидж“ заведе дело срещу ЦРУ заради отказ на американското разузнаване да предостави информация какви „парични стимули“ е получил екипа, разследващ пандемията, за да промени позицията си за произхода на вируса. ЦРУ е отказало да изпълни искането по Закона за свобода на информацията (FOIA). Това става ясно от съдебни документи, публикувани от Daily Caller.

Членове на екипа на ЦРУ, натоварени със задачата да анализират произхода на пандемията, са получили парични стимули да променят позицията си относно произхода на вируса, става ясно от документите по делото, заведено в Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия.

Делото има за цел да принуди ЦРУ да представи всички записи съгласно първоначалните искания на „Херитидж“ и да покрие разходите, направени от фондацията.

Проектът за надзор на фондация „Херигаж“ (консервативен мозъчен тръст) търси отчетност за действията на американското правителство. През септември те започнаха да проучват скандала за предполагаемите подкупи, след като настоящ служител на ЦРУ, превърнал се в разобличител, предупреди Конгреса, че експертите са получили „значителен паричен стимул да променят позицията си“. Агентът на ЦРУ предупреди лидерите на комисиите в Камарата на представителите, че  разузнаването е платило на шестима анализатори, които са открили, че SARS-CoV-2 вероятно произхожда от лаборатория в Ухан, за да променят позицията си и кажат, че вирусът е скочил от животни на хора“.

Първоначалното искане на ‚Херитидж“ по Закона за свобода на информацията е за данните за създаването на групата, разследваща произхода на пандемията, както и всички записи, споделени между екипа на ЦРУ, свързани с разследването на произхода на COVID-19 – което трябва да включва всички финансови бонуси и комуникации между членовете на екипа и хора от различни други правителствени агенции.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фондация „Херитидж“ съди ЦРУ заради скрита информация за произхода на Ковид

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!