Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В много европейски страни това всъщност вече доведе до деиндустриализация

В Европа за първи път в историята на световната енергетика търсенето на газ се унищожава изкуствено, което вече доведе до деиндустриализация в региона. Това заяви ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер на среща, посветена на обобщаването на предварителните резултати на компанията през годината, пише ТАСС.

Ситуацията в Европа ни е добре известна. За първи път в историята на световната енергетика там има изкуствено унищожаване на търсенето на газ. За първичен енергиен носител. Умишлено, представете си, унищожаване на търсенето на един от най-екологичните енергийни продукти. Такова нещо в историята никога не се е случвало досега. В много европейски страни това всъщност вече доведе до деиндустриализация„, каза Милър.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак отбеляза, че Европа е намалила потреблението на газ с над 100 милиарда кубически метра от 2021 г. насам. м, до 490 милиарда кубически метра. м въз основа на резултатите от текущата година.

Газпром съобщи, че потреблението на газ в европейските страни извън ОНД през 11-те месеца на тази година е намаляло с 34 милиарда кубически метра. м и падна до нивото от 1996 г. В същото време рисковете за енергийната сигурност на Европа, особено през зимата, се увеличиха значително.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Газпром за поведението на Европа: Такова нещо в историята не се е случвало!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!