Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Денков критикува Петър Волгин заради интервюто му за телевизия "Россия 1"

Огромен гаф на Денков! Няма решение на Австрия, че ни пуска частично в Шенген. Виена гневна на София

Премиерът Николай Денков критикува журналиста от БНР Петър Волгин заради интервюто му за телевизия "Россия 1".

"За мен е проблем журналист в българска публична медия да се изявява като представил на обикновените хора пред чужда медия. Ако иска да бъде обикновен човек, нека да излезе като обикновен човек, но той е журналист в Българското национално радио и това не е приемливо", коментира Денков днес.

Премиерът напомни днес, че няма ограничения спрямо дейността на журналистите на телевизията, а само забрана за излъчването на "Росия 1" в България и другите страни от ЕС.

В репортажа за руската телевизия Волгин казва на руски ези), че българските граждани не виждат враг в лицето на Русия, а мнозинството от управляващия елит мислят и казват, че "Русия е виновна за всичко". Според Волгин това показва "какъв голям разлом съществува между обикновените хора и хората, които управляват страната". 

Вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че очаква пълен доклад от службите за сигурност и ако се наложи, ще бъдат предприети действия. Според Габриел - визите на членовете на екипа са издадени от друга държава член на Европейския съюз. МВнР не е имало отношение към подобни дейности и спазва отговорностите си, казва още тя на брифинг пред журналист

По-рано днес председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски подаде сигнал в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), че в България има журналистически екип на забранената в Европейския съюз телевизия "Русия 1" и настоя незабавно да се установи как представителите на медията са били допуснати в страната. По-късно вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел съобщи, че журналистката от "Росия 1", подготвила видео материала, е влязла в България с виза, издадена от друга страна от Европейския съюз, но още се чака подробен доклад от службите по въпроса.

Източници: dnevnik.bg, boulevardbulgaria.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Денков критикува Петър Волгин заради интервюто му за телевизия "Россия 1" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!