Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От разградската партия ДБ обявиха, че са готови да нарежат и изядат паметника на Альоша в Пловдив

Разградската партия ДБ се захваща с демонтажа и бутането на Альоша в Пловдив.

След като нарязаха с флекс ПСА/МОЧА в София и го изядоха на части крака, ръце и глави партията ДБ на Христо Иванов с основно ядро в Разград, родния град на своя ментор и основател Прокопиев, се захваща и с Альоша. Само не е ясно дали първо ще го режат и взривяват или ще го погълнат цял под формата на някоя торта „Гараш“.

И в дневния ред на Пловдив влиза премахването на паметника „Альоша“, предаде БНР.

„Трансформация на пространството следва да има задължително. Това обаче как да се трансформира това пространство, е въпрос на дебат сред пловдивчани.“ – каза пред БНР Веселина Александрова, общински съветник от ДБ. Чудно защо в Пловдив? Все едно бившите комунисти и техните наследници от ДБ си нямат българо-съветски паметници из Делиормана?!

Паралелно ще се обследват юридическите и техническите възможности това да се случи, обясни тя.

„В Пловдив също е полярна тема от години. Затова и тези действия някои ги наричат закъснели. Всички политици по време на избори не повдигаме тази тема.“ – коментира Александрова.

Според нея, „Альоша“ символизира разединението в Пловдив, който всъщност е мултиетнически град на толерантността. Общинската съветничка смята, че не може това да е символът на Пловдив и да заема най-високото място в града.

Всички промени, които се случват рязко, винаги разединяват хората, подчерта Веселина Александрова.

Затова и според нея дебатите трябва да се случат по-бавно:

„Не говорим категорично за демонтаж. Говорим за трансформация на пространството. През годините има най-различни идеи за това какво може да се случи на мястото на Альоша. Има идеи за промяна на статуята, така че тя да изобразява Васил Левски.“

„Има данни, има слухове, говори се, че е обявен за паметник от национално значение и че собствеността е държавна, което вече малко изкривява компетентния орган, който трябва да вземе решение“, заяви Александрова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: От разградската партия ДБ обявиха, че са готови да нарежат и изядат паметника на Альоша в Пловдив - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!