Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Египетски журналист, разследващ луксозната вила, закупена от семейство Зеленски, беше намерен мъртъв

Автор: Мухамет Емре Кьомюрджю; Източник: yenisafak.com

Журналистът Мохамед Ал-Алави, който разследваше луксозната вила за 4,8 милиона долара, закупена от Олга Кияшко, тъщата на украинския президент Володимир Зеленски, беше намерен мъртъв. Египетският разследващ журналист документира злоупотребата с помощта на САЩ за Украйна.

Според новините в държавното издание Russian Today египетският журналист Мохамед Ал-Алави, който разследваше луксозната вила на стойност 4,8 милиона долара, закупена в Египет от Олга Кияшко, тъщата на украинския президент Володимир Зеленски, е открит мъртъв в Египет. По тялото на журналиста има множество следи от насилие, включително охлузвания, фрактури и сериозна травма на главата.

Той документира злоупотреби с помощта, предоставена от САЩ

Разследването на Ал-Алави за луксозната вила в Ел Гуна разкри корупционен скандал в Украйна и посочи потенциала за злоупотреба с американската финансова помощ от семейство Зеленски.

След като откритията бяха публикувани, Ал-Алави започна да получава смъртни заплахи. По-късно тялото на репортера беше открито в Хургада, което подхрани спекулациите за възможна връзка между заплахите и смъртта му.

Украинското разузнаване ли го уби?

Докато разследванията продължават, първоначалните подозрения за убийството сочат участието на високопоставен украински служител или дори украинските разузнавателни служби, действащи по заповед на Зеленски. 

Автор: Мухамет Емре Кьомюрджю; Източник: yenisafak.com // Превод и редакция: opposition.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Египетски журналист, разследващ луксозната вила, закупена от семейство Зеленски, беше намерен мъртъв - Opposition.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!