Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: Западът се опитва да дестабилизира Сърбия

Говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова обвини Запада в опит за дестабилизация на ситуацията в Сърбия след предсрочните парламентарни и местни избори на 17 декември, съобщават Франс прес и ТАСС.

Дъглас Макгрегър написа кой точно започна войната в Украйна

"Опитите на колективния Запад да разклати ситуацията в страната, използвайки техниките на "майданските преврати", са очевидни", заяви Захарова. „Строгото спазване на буквата и духа на конституцията на страната и уважението към избора на сръбския народ, който гласува за националните си интереси, са единствената възможна реакция“, допълни Захарова, която очевидно направи паралел между протестите в Сърбия и тези на Майдана в Киев, довели до идването на власт на прозападни сили в Украйна в началото на 2014 г.

Демонстранти, оспорващи резултатите от последните парламентарни и местни избори в Сърбия, атакуваха кметството в Белград вчера, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати от полицията.

Сръбският президент Александър Вучич, чиято партия беше обявена за победител на изборите, заяви, че двама полицаи са били "сериозно ранени" по време на демонстрацията, а повече от 35 души са били арестувани. 

Изборите на 17 декември предизвикаха множество критики, след като екип от международни наблюдатели - включително представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), осъдиха редица "нередности", включително "купуване на гласове" и "пълнене на урни", припомня АФП.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Захарова: Западът се опитва да дестабилизира Сърбия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!