Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Островът на маймуните“ на Фаучи: американски учени създадоха трансджендър маймуни за опити със СПИН

От резервоар за омари в Пентагона до изследване на транссексуални маймуни – правителството на САЩ е открило разнообразни начини за прахосване на долари на данъкоплатците през 2023 г., разкри сенатор Ранд Пол в доклад за какво са похарчени 900 милиарда долара от безразсъдните разходи на Вашингтон.

Сенаторът публикува годишния си доклад, заявявайки, че Вашингтон продължава да финансира „безкрайни войни“ и да изпраща пари на чужди държави, дори когато националният дълг се увеличи тази година от 30 трилиона долара до почти 34 трилиона долара. „Вземаме назаем 200 милиона долара всеки час, вземаме назаем 3 милиона долара всяка минута и вземаме назаем 60 000 долара всяка секунда“, каза той. По-голямата част от парите, необходими на САЩ, за да плати само лихвите от 659 милиарда долара на външния си дълг, са взети назаем от Китай, държавата, която Вашингтон иначе публично определя като заплаха за сигурността си.

Докладът дава такива примери като $2,7 милиона безвъзмездна помощ, част от която е използвана за изследване на руски котки, които са принудени да ходят на бягаща пътека в лаборатория в Санкт Петербург в Русия, след като мозъчните им стволове са били отрязани. Проектът е съвместен с руски учени, които са получили финансиране от САЩ.

Повече от 477 000 долара са похарчени за изследване на трансджендър маймуни, при което мъжките примати са били „феминизирани“ с инжекции от женски хормони. След получаване на хормоните биопсии от принудително феминизирани мъжки маймуни са били тествани, за да се види дали са по-податливи на заразяване със СПИН.

Критиците отбелязват, че маймуните не са податливи на вируса ХИВ, който причинява СПИН, и инжектирането на мъжки маймуни с женски хормони е малко вероятно да даде релевантна информация за хората.

Друго проучване, което Пол намира за разточително, е финансирано чрез грант от $1.7 милиарда, което е установило че цветът на козината на кучетата не е повлиял на ректалната им температура след разходка в горещ ден.

Част от програмата за безвъзмездни средства от 12 милиона долара е използвана за изследване на навиците за сън на маймуни, на които сутрин дават метамфетамини, докато 3,7 милиона долара са похарчени за измерване на склонността на маймуните да участват в хазарт.

В последния експеримент изследователите са премахнали части от черепите на животните и са вкарали маркери, за да наблюдават реакциите им, докато маймуните залагат между нискорискови и високорискови опции, показани на два екрана.

„Островът на маймуните“ за $33 млн.

Правителството също така е платило 33,2 милиона долара, за да създаде „Остров на маймуните“ – местообитание на близо 4000 маймуни, отглеждани на остров край Южна Каролина за бъдеща употреба в лабораторни експерименти. В доклада си Рон Пол посочва бившия вече директор на Националния институт по заразни болести на САЩ Антъни Фаучи като отговорен за тези изследвания.

В публикация в социалната мрежа X/Twitter сенаторът нписа: „Бананова република“: Националните институти по здравеопазване са подписали договор за 33 милиона долара, за да създадат „Остров на маймуните“, определено местообитание на маймуни, използвани за лабораторни цели.

Пол даде няколко примера за злоупотреби в инициативи за подпомагане заради пандемията от Ковид-19, включително програма за 800 милиарда долара, в която на малките работодатели е било плащано, за да задържат работниците си на заплати. Измамници са прибирали парите за фиктивни служители, като в някои случаи при проверка на самоличността им са давали  снимки на лица на кукли Барби. Правителствената система за проверка не е успяла да открие фалшивите снимки.

Приблизително 38 милиона долара плащания за Ковид-19 са отишли ​​за хора, за които правителството е знаело, че са мъртви, каза Пол.

Пентагонът е похарчил повече от 8000 долара за резервоар за омари и е пропилял общо 170 милиона долара, като е съхранявал неправилно протектори на бронирани превозни средства, хидравлични трансмисии и турбинни двигатели, пише в доклада.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Островът на маймуните“ на Фаучи: американски учени създадоха трансджендър маймуни за опити със СПИН - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!