Следвайте "Буднаера" в Телеграм

BNEWS: МВР крие телефона на Алексей Петров от ФБР. Бащата на Кирил Петков Петко разпитван за убийството, има задържан!

Четири месеца и половина след убийството на Трактора МВР още не е отворило телефона му, за да проследи комуникацията му от подледните дни. Известно е, че Петров е бил на среща в гората над София без охраната си. Който го е чакал на срещата, той е бил в схемата за организацията на атентата му.
МВР крие умишлено телефона от ФБР, за да бави разследването. Замесени са висшите етажи на властта в България, а причините за екзекуцията са овладяване на големи информационни потоци и замитане на следите. Убийството е второто политическо у за Прехода след това на бившия премиер Андрей Луканов преди близо 30 години. Жалоните за това убийство са ясни – борба за власт и контрол над службите и решенията, които взима върхушката от шайката „Продължаване Промяната“.

Има разпитани и дори за малко задържани

Сред заподозрените за субект на подобна среща е бил Татко Петко – бащата на Кирил Петков Петко Петков. Той вече е бил разпитан от МВР заедно с други, които са били в дадени взаимоотношения с Трактора – като кандидата за купувач на Лукойл Пламен Бобоков и дори Васил Божков, който се прибра от Дубай веднага след смъртта на стария си авер и опонент.
Татко Петко и Петков се познават от много години покрай каратето и лова на змии, което е негова професия. Петко е херпетолог и често катерил Витоша лятото, за да брои смоците и усойниците в нея, особено през август, когато са активни. Петров и Петко често се срещали на Витоша без телефони ужким, за да броят смоците. Алексей също не бил безразличен към тези влечуги още от малък в Тетевенския Балкан, известно свърталище на някои видове змии.

Убийството на бившата барета отприщи бурни процеси на любов в Сглобката.
Петров е ползвал семейство Петкови – баща и син, като свой маши в службите и МВР и звучи логично те да са били заинтересовама страна от неговото отстраняване. Особено, ако ги е манипулирал или им е пречил да се развихрят. Също така е бил неудобен свидетел на играта с кодовете на изборните машини и манипулацията на изборните резултати с 8-10% в полза на ПП и Кирил Петков през 2021 година.

Сигурно е, че МВР умишлено бави и бута в глуха улица разследването, а такъв атентат не би могъл да стане без логистичното участие на службите и държавата. Петров бе убит броени седмици след раждането на зловещата Сглобка ГЕРБ – ПП/ДБ, а замисълът е бил от самото начало и ДПС да се джойтне към нея. Бившият шеф в ДАНС е помак по произход, но винаги е бил опонент на включването на ДПС във властта.

„Деликатен въпрос е, затова се нуждаем от експерти, които да извършат тази техническа експертиза и то не е много елементарно. Определено е необходимо външно съдействие. Надявам се отварянето на телефона да ни даде светлина и да ни ориентира. Телефонът още не е предоставен на ФБР“, така увърта Живко Коцев темата, че ужким ФБР ще работи по отключването на телефона на Алексей Петров.

Имам вярата, че ще разкрием това тежко, брутално престъпление, опитимист на приказки е главният секретар на МВР.

„Към момента определено нямаме конкретен заподозрян. Но наистина работим много сериозно и активно. Работим с партньорски служби. Определено това е тежко престъпление, предумишлено. Проверявани са някои лица за съпричастност, но до момента няма събрани доказателства за авторство или за някаква друга форма на съучастие“, така Коцев отговори на въпроса дали е имало ли е четирима задържани в рамките на разследването за убийството на Алексей Петров.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО в BNEWS: МВР крие телефона на Алексей Петров от ФБР. Бащата на Кирил Петков Петко разпитван за убийството, има задържан! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!