Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Генерал Атанасов избухна: „Ние управляваме заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски!” (коментирай)

Би Нюз

Явно дрехите и задръжките в либералните среди падат предколедно заедно с новогодишните банкети и рязането на деца на части по празничните торти!

Лидерът на ДСБ се отказва от всичко, което говореше допреди няколко месеца. Атанасов заяви по либералния бастион БТВ, че повече не иска да крие, че ПП-ДБ/ДСБ управляват с ГЕРБ и ДПС!

„С ГЕРБ и ДПС управляваме. Да го крием ли?!“
Това признание след осем месеца правителство „Денков-Габриел“ дойде днес от съпредедателя на „Демократична България“, която е в коалиция с „Продължаваме промяната“ – Атанас Атанасов. Бе изречено в ефира на бТВ в контекста на множество въпроси за това как се взимат решенията, как ще се разпределят парламентарните квоти в съдебната власт и в регулаторите и как сега, след като бяха приети измененията в Конституцията с гласовете на ДПС, което бе и оправданието за общите действия, ПП-ДБ ще обоснове бъдеща работа с партията на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Как ще оправдаете по нататъчното си управление? – бе попитан Атанасов.

„Защо трябва да го оправдаваме? Има взаимен контрол между трите части – нека така да ги разгледаме“, отвърна. – Ами да, с тях управляваме? Да го крием ли това?! Нямат министри в правителството (ДПС)“.
Досега всички представители на ПП-ДБ винеги неизменно са казвали, че управляват само с ГЕРБ, по силата на подписаното с нея споразумение, а що се отнася до Движението – че не можели да спрат депутатите му да подкрепят или Пеевски да говори.

По повод второто, Атанасов обясни неговата „хиперактивност“ така:

„Това, което наблюдавам в поведението на Делян Пеевски, за мен е обяснимо. Той в момента води предизборна кампания в партията си, иска да спечели (лидерския пост)“.

Трите партии в Сглобката заедно ще кадруват в съдебната система и регулаторите, потвърди Генерал Гном.

„Не сме изготвили правилата (за регулаторите)“, посочи той. Не останало време покрай бюджета и основния закон.
„Нали някой трябва да предложи на НС да се гласува. Все някой трябва да е инициатор“, отвърна на въпроса за независимостта на шефовете на регулаторите, които по закон трябва да са независими, но на практика често са чист политически избор.
„1/3? Не. Такова парцелиране не. Никакви квоти, а персонални качества“ – даде все пак заявка лидерът на ДСБ.
По отношение на прокурорския съвет, който става зависим от политиците, в т.ч. главният прокурор, който този съвет ще избира, Атанасов припомни старата си теза, че държавното обвинение трябва да е към изпълнителната власт. Такава промяна обаче не може да се случи без свикване на Велико народно събрание.

По думите му членовете на прокурорския съвет „няма да бъдат избрани от една политическа сила, а от 160 депутати (от три политически сили)“.

(Коментирайте)

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Генерал Атанасов избухна: "Ние управляваме заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски!” (коментирай) - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!