Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скот Ритър: Западът трябва да слуша по-внимателно изявленията на Путин


Бившият офицер от US разузнаването припомня, че исканията на руския президент към Украйна и НАТО не са били чути

Основната грешка на западните съюзници на Киев е, че съзнателно отказаха да се опитат да разберат позицията му, анализира той

Западът не се вслуша в исканията на руския президент Владимир Путин към Украйна и НАТО и сега плаща за това.

Това каза бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър в статия за Consortium News.

Според него, ако Западът разбере позицията на Русия, той ще има шанс да избегне военния срам, икономическите затруднения и геополитическата изолация, дошли след отказа на Украйна да сключи мирен договор.

Основната грешка на западните съюзници на Киев е, че съзнателно отказаха да се опитат да разберат позицията на Путин. Вместо това те са поели по пътя на умишлено замъгляване и измама в дефинирането на Русия и нейния лидер пред западната публика, добави Ритър.

По този начин руският президент никога не е декларирал намерението си да атакува страните от НАТО, а също така е изразил желанието си да нормализира отношенията с европейските сили. Докато Брюксел многократно нарушава споразуменията с Москва. Ритър смята, че Русия няма да се довери на САЩ и техните съюзници, докато не преразгледат външната си политика.

"Пак казвам - слушайте Владимир. Той каза, че ако можеше да се върне в 2000 г., би си дал съвет да не бъде наивен за така наречените партньори", завърши Ритър.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скот Ритър: Западът трябва да слуша по-внимателно изявленията на Путин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!