Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Прекратяват правомощията на Васил Терзиев като кмет, защото продължавал да върти бизнеса си

Би Нюз

Гръм от ясно небе! Започналият катастрофално мандат на бизнесмена Васко Ухото като кмет може да бъде прекратен скоропостижно още преди Нова година!
Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно заради постъпил сигнал относно правомощията на кмета Васил Терзиев. Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. По същия начин преди две години кметът на Благоевград загуби поста си длед решение на местния ОИК, потвърдено и от съда.

Много вероятно е Терзиев въобще да не е спазил закона, поради типичното за ПП пренебрежение към законите в държавата (справка с Кирил Петков и лъжата му за двойното гражданство). Сега му остава само да пали свещи и да се моли в синагогата.

Пред БНР председателят на комисията Полина Витанова обясни:

„Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Той следва в 30-дневен срок да е предприел действие за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества. Трябва да е уведомил за това писмено ОИК. Терзиев има подадено уведомление в този 30-дневен срок.

Оттук насетне следва комисията да установи дали той е предприел тези действия, за да прекрати участието си. Комисията ще изиска необходимите документи за това, които след това да прегледа. Терзиев ще има възможност след това в 3-дневен срок представи становище“, посочи Витанова.

По думите на Витанова при установяване, че тези действия не са извършени, се прекратяват правомощията на кмета. В обратния случай – сигналът няма да има основание.

Заседанието на ОИК е насрочено за 13 часа. По-късно ще бъде публикуван протокол от заседанието, от който ще стане ясно от кого е сигналът и точно какъв е.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Прекратяват правомощията на Васил Терзиев като кмет, защото продължавал да върти бизнеса си - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!