Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Икономиката просперира докато не ги хванат? Половин тон кокаин на кораб на „Параходство Български морски флот“ на Домусчиеви


Корабът "Верила", снимка: vesselfinder.com

На кораба „Верила“ с български екипаж са открити 500 кг кокаин, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на пресконференция в Министерския съвет. Корабът е собственост на „Параходство Български морски флот“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви, но не е регистриран в България, а в Малта.

„Действително има такъв случай. Екипажът е от 17 български граждани и един украински. Имаме информация, че са задържани, иска се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български, съобщи вътрешният министър. Той заяви, че за момента има много активна комуникация на ниво оперативно международно сътрудничество, така че тепърва ще излизат факти по случая.

Ирландските власти са поискали информация от МВР за самоличността на задържаните. На пакетите с кокаин са били прикачени GPS-устройства, което предполага, че вероятно е трябвало да бъдат пуснати във водата, откъдето да бъдат прибрани от трафиканти.

„Верила“ е пристигнал в ирландското пристанище „Фойнс“ във вторник сутринта. Според сайта за следене на кораби vesselfinder.com корабът с пшеница от Канада е отплавал от пристанището „Хамилтън“ на 8 декември.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Половин тон кокаин на кораб на „Параходство Български морски флот“ на Домусчиеви

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!