Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За паметника и още нещо

Пиша за приятелите, които все ме питат, обикновено вечер, след две ракии: Какво става? Докога?! Някои  споделят, че ги било срам, че са българи.

А става това, че тези, които взеха решение да унищожат паметника на съветската армия (ПСА), вече влязоха в историята на България. Като лицата, разчистили основата за издигане на паметник на ВВП (Владимир Владимирович Путин) или РТЕ (Реджеп Тайип Ердоган). В зависимост от това как ще разпределят зоните за влияние след утихването на конфликта Русия – НАТО (Украйна).

Украинското министерство на отбраната публикува снимка на свой войник с нацистка нашивка

България е тласкана към конфликт с Русия

Началникът на отбраната на Белгия: Съществува непосредствена опасност от война с Русия

Гледам пуснали обществена поръчка за реставрация и на Паметника на Шипка

Да, да, точно така. И на мен ми се искаше в Княжевската градина да бъде издигнат пантеон на владетелите на първото и второто българско царство, но вече е късно.

Макар че, убеден съм, ако бяхме поговорили нормално с Русия:

- «Така и така, ние сме най-старата държава в Европа, а нямаме монумент на нейните основатели. Дайте да преместим ПСА на подходящо място, с цялото си уважение към подвига на победителите над фашизма, и на негово място да увековечим  нашите славни предци.»

Руснаците щеше да се съгласят и дори да съдействат.  

Защото същата тази, демонизирана от крещящата пасмина, Митрофанова,  през есента на 2021 година пое ангажимент да проучи въпроса и съдейства за достьп до българските архиви в Русия. Тъй като тя разбира, че там е разковничето, доказващо духовното родство между руси и българи.

Най-голямата колекция от глаголически текстове се намира именно в Русия - през 19 век е било модно сред руския елит да изкупува по целия свят тези текстове и да ги колекционира. Отделно след 1944 г почти всички наши архиви са заминали към СССР.  

Тези глаголически текстове са ни жизнено важни за съхраняването ни като нация, стъпила здраво върху основата на своята 2000-и годишна история.

Защото онази вечер гледах по  History Channel как «от славната Моравия азбуката на Кирил и Методий се разпространила по цяла Източна Европа. Някой неизвестен малко по-късно бил създал кирилицата, която сега все още използвали руснаци, българи и някои други народи…….»

Но да си дойдем на думата. На лице е обезличаването, а следва и заличаването на нашата държава. И виновни сме си само ние. Нито Русия ни е виновна, нито САЩ, нито Турция.

Виновно си е само и изцяло населението на тези земи. Аз така го наричам – население, обитатели и прочее. Не ги наричам българи, защото «българин е човек на духа» според определението на Петър Дънов, акад. Лихачов, Митеран и други. Няколко хиляди са само в съвременна България тези хора на духа. Останалите са една сива маса от завистници, злобари, дребни хитреци и крадци на едро –  наследство на 500 години робство, през което де що е имало буден и свободолюбив човек е бил изтребен, а са останали само примиренци и нагаждачи, създали и днес актуалната срамна пословица «преклонена глава сабя не сече».

Да ви напомня ли, че от 3 млн души население по нашите земи през 1876 г, едва около 4000 са се вдигнали на борба за свободата на Родината. Останалите са се спотайвали като мишки, плюели са в пазвата си да не ги сполети злото, някои са предавали четниците и са ги проклинали, че им подпалват чергата, останалите са чакали наготово.

«Нека таз свобода да ни бъде дар» - Иван Вазов

Този път дар НЯМА да има! Забравете!

Няма кой да ни дойде на помощ! Нас никой не ни обича! Всъщност, ние самите не се обичаме и уважаваме, защо някой друг трябва да го прави.

На Запад не ни обичат заради Православието, заради избития от Калоян през 1205 год рицарски елит, заради богомилите и техните идеи довели до Реформацията, Просвещението и ликвидирането на кралски династии.

Путин не ни обича, защото го излъгахме и прецакахме трите енергийни проекта (Бургас-Александрополис, Южен поток и Белене), макар че някои другари си бяха получили комисионните напред.

Само си представете къде щеше да е сега България, ако целият руски нефт и газ минаваха през България, вместо през Босфора и двата турски газопровода. И два български АЕЦ-а да бълваха свръхевтина електроенергия. Имахме всички козове в ръцете да станем фактор № 1 в Източна Европа и да имаме мощна индустрия. Кой ни е виновен?!  Напоследък се замислям дали, освен сенатора Маккейн, и Турция няма пръст в разтурянето на Тройния шлем, защото тя най-много се облагодетелства от това.

Новите поколения в Русия пък вече не изпитват никакви сантименти към България, нямат си представа, че българите са ги покръстили, дали са им буквите, книжовността, културата.

Преди няколко години в един московски вестник публикуваха моята статия: “Крещение Руси – Истина и заговор”, но собственикът, като прочете материала, спря целия тираж…. Уплаши се от последствията.

Всъщност тази родова памет в Русия, довела до всенароден подем и жертвоготовност през 1877 – 1878 год, бе окончателно унищожена след идването на власт на болшевиките.  Иначе още от времената на Иван Грозний Русия не иска да има нищо общо с майка България, а иска да бъде Трети Рим.

Като стана дума за болшевизъм и свързаните с него атеистични изстъпления, ами именно Русия е най-голямата жертва на тази богоненавистна идеология! А откъде дойдоха в Русия идеите на гей двойката - русофоби Маркс и Енгелс?! Кой финасира влака с Ленин и неговите юдо-товарищи, за да разбие най-мощната православна държава?!

Знаете ли, че през цялата 2017а година в центъра на Цюрих имаше голям осветен надпис

« Именно ние предизвикахме октомврийската революция преди 100 години»

Май останаха за спасители само китайците, ама нали китайската стена била построена да ги предпази именно от българите. И те явно не са ни фенове.

И какво да правим?! С този народ – нищо. Той Дънов е казал, че ще останат само 300 000 българи, но от тях щял да трьгне новият импулс за промяна на света.

Иска ми се да вярвам, че Дънов е пропуснал да уточни «истински» българи или българи «по дух», което ще означава, че не ни очаква физическото елиминиране на 6 милиона от нас. Но знае ли човек.

Ала няма какво да се вайкаме. Нали сегашна България била 11-та поред държава, създадена от нашето племе. Няма да ни е за пръв път да бъдем прокудени от земите си или сами да решим да се разселим, защото не можем да се разберем с братята си.

Този път, обаче, това ще е сторено по -най глупавия начин! Прелъстени и изоставени от задокеанските си господари и брюкселските корупционери.

Накратко какво следва:

- изходът на войната в Украйна е ясен. Но това не е краят на конфликта. За руснаците победа ще има когато бъде унищожен центьра за приемане на решения. Това не е САЩ. САЩ даже в бъдеше ще стане стратегически съюзник на Русия пред лицето на общия потенциален враг – Китай.

Според пророчествата и виденията, над водата в Лондон ще стърчи само Биг Бен.

А просветените хора казват, че нищо не може да спаси Англия, защото кармата й е много тежка.

Жалко, но милионите почернени от англичаните души по целия свят не им оставят шанс.

На мен ми беше първоначално трудно да преглътна тази информация, но като се замислих: дали има поне един народ по света, който да скърби за англичаните?! Аз не можах да се сетя, напротив.

А тези дни на най-високо ниво в Лондон прозвучаха призиви да се изпратят войски в Украйна.

И това при условие, че руснаците вероятно са заложили двата Посейдона на дъното именно около бреговете на Англия….

България, изключително богата на води и плодородни почви, със слаби съпротивителни сили, е примамлива цел и лесна мишена. Скоро ще сме гости и безгласни букви в родните си земи. Към нас и Украйна проявяват изключителен интерес окупаторите на палестинските земи. От една страна земята, която им е обещал техният Бог, е само камънаци и безводие. От друга страна са заобградени от врагове, които ще стават все по-многобройни и по-силни.

Казвам техния Бог, защото, ако някой още не осъзнал, Богът на евреите и Богът на Исус са различни персонажи.

Трябва да «зарадвам» и горепосочените «герои», които днес квичат доволни, че са променили конституцията, мислейки че са се бетонирали във властта завинаги.

Чуйте ме: След има-няма 30 - 40 години никой от вас няма да е жив, гробовете ви ще тънат в бурени, забравени и поругани.

Цялото ви откраднато имане ще е отнето, а вашите наследници -  прокудени и кълнати.

Излезте на терасите си и се огледайте. Това, което днес вие наричате самодоволно “мое”, е имало стотици владетели, къде – къде по велики и самоуверени от вас. На кого днес се знае името  и наследниците му?!

Само пепел след вас ще остане, язък ви за напъните за власт и богатство. А като ви дойде сетният час, знаете ли колко ще ви е трудно да се разделите с вехтите си тела и трупаното имане. Лоша работа – толкова да имаш, пък да не можеш нищо със себе си да вземеш отвъд.

Но най-лошото ви очаква след това. Душите ви няма да намерят покой и ви очаква  поредица от прераждания в мъки и мизерия, болести и страдания. Такива са кармичните закони!

Откъде знам всичко това ли?!

От Общото Енерго-Информационно Пространство. Лесно е да се подключите към него. Опитайте.

Пък дано се поучите и покаяте.

И напоследък призив към всички: Не бойте се! – това ни е рекъл 27 пъти в Новия завет Спасителят, чието Рождество чакаме смирени, с вяра и надежда след дни.

Тодор Костов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: За паметника и още нещо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!