Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Големият (победител) Пеевски: Приключихме с президента! Исторически ден за България!

Би Нюз

Пеевски ранната есен еднолично обеща „нова Конституция“ преди Коледа. Речено – сторено.

Приключихме темата с тези служебни правителства, които управляват безконтролно. Което е най-важното – няма да има безвремие, парламентът ще работи по всяко време и ще има контрол на служебни министри, каза тържествуващият Пеевски за Шестата поправка в Конституцията пред мисирките, залостени в НюзКурника на Партийния дом.

„Положихме максимални усилия с колегите, много съм доволен от успеха. Днес е исторически ден за България. Най-накрая сме парламентарна република в пълния й смисъл.“

Така шефът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите приетите промени в конституцията.

Пеевски, който влиза в „евроатлантически“ битки всеки ден, директно вкара комбинация от десен ъперкът и ляво кроше в лицето на вдигналия десен юмрук Радев. По-добри от тези токати, с които колегата му Байрактаров опита безуспешно да нокаутира оператор на БТВ в Нюзкутрника на парламентарните мисирки.

„Приключихме темата с тези служебни правителства, които управляват безконтролно. Което е най-важното – няма да има безвремие, парламентът ще работи по всяко време и ще има контрол на служебни министри. Много широк избор от служебни премиери“, отбеляза депутатът и натърти колко доволен е от постигнатия успех.

Според него и съдебната реформа е изключително важна. „Съдебните закони да започнем, за регулаторите има време – ще гледаме внимателно и ще обсъждаме“, заяви той на въпрос какво предстои от тук насетне.

Всъщност, може да се каже и, че самият Пеевски приключи с Промяната и другия си враг Прокопиев, след като сбъдна мечтите им. Лидерът на ПГ на ДПС е големият победител, след като върна ДПС като балансьор в българската политика и ключов фактор в Сглобката. Пеевски бе напълно изпран от Кирил Петков и Христо Иванов, които се бяха покатерили на гърба му от години – първият от две, вторият от 12 години. Оказа се, че са били там да го изтъркат като усърдни теляци.

Последната дума ще има Конституционият съд, но, каквото и да реши той, за Пеевски няма да има значение. Най-много да потънат приятелите му от ПП и ДБ, ако „промените“ паднат в съда. А Боби Сарафов и старият ВСС да останат за още няколко години на постовете си.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Големият (победител) Пеевски: Приключихме с президента! Исторически ден за България! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!