Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анастасия Гешева за бутафорията България в Шенген и поканата на Украйна в ЕС. А, какво стои зад лицемерието?

Пускането ни в Шенген е същата бутафория като приемането на Украйна в ЕС. Пиар акция, но никакво правно, политическо и обществено съдържание.

Внимателно четох думите на Рюте. Толкова прозрачно лицемерни са, че едвам се прикриват със смокинов лист.

Толкова много НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО от България по темата Шенген, че едвам крият, че Рюте всъщност изпълнява поредната политическа поръчка в ЕС. Какви са причините за това ВНЕЗАПНО УСПЯВАНЕ на България, ще разбера. То даде вятър в платната на нашата ужасяваща сглобка. Но истината си остава. Приказки, зад които не стои нищо, което да е съществено за народа. За нечии джобове може, но за народа….

Поканата към Украйна е същото, с нулево юридическо и политическо значение.

Междувременно можем по-смело да се ориентираме какво предстои. Путин каза отново – целите остават същите, докато не се постигнат, нищо няма да спре. Което означава няколко неща.

– Първо. Русия няма да участва в мирни преговори по чужди идеи.

Второ. Русия започва настъпление, като военните цели са градовете Киев, Харков и Одеса, плюс поставяне на черноморския бряг на Украйна под пълен контрол.

– Трето. Русия има ресурс да продължи войната без допълнителна мобилизация. И сега ще видим дали няма да се случи това, което е най-логично – Байдън да даде Украйна на Путин, за да се спаси семейството му от съд и присъда. Защото нека не се забравя, че пред публиката се разиграват пиески.

Пиесата на американския президент за пред Зеленски и неговите матрьошки в ЕС, включително в България, е – Аз много искам да ви дам пари, обаче Конгреса не ми дава, даже излезе в коледна ваканция до 8 януари Конгреса, нищо не мога да направя!

От месеци е видно, че САЩ се опитват да се освободят от горещия картоф Украйна. Отказът да бъдат предоставени пари на Зеленски, включително от личния фонд на Белия дом, съвпада с пряката линия на Путин в четвъртък, когато се поразказа какво ще прави Русия оттук насетне. Което пък съвпада по дни с най-машабните атаки на РФ по целия фронт на Украйна от началото на войната.

Така поканата на ЕС към Украйна за членство представлява просто коледна картичка, която да замаже, че няма да има коледен подарък. И с България е същото.

Анастасия Гешева, Телеграм

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Анастасия Гешева за бутафорията България в Шенген и поканата на Украйна в ЕС. А, какво стои зад лицемерието?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!