Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д.П. Магнитски поиска СЕМ да цензурира БНР и да спре интервю на Митрофанова


Депутатът от ДПС Делян Пеевски Магнитски поиска СЕМ да се самосезира и да не позволи руската посланичка Елеонора Митрофанова да даде интервю пред БНР утре.

Руската посланичка е поканена да гостува утре в предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин. На страницата си от предаването съобщават, че някои от въпросите ще са какъв ще бъде ефектът от свалянето на Паметника на Съветската армия върху българо-руските отношения, кои са били най-важните акценти от годишната пресконференция на Владимир Путин и отказала ли се е Русия от задълбочени контакти със запада.

От предаването на БНР са изпратили и покана на посланичката на Украйна Олеся Илашчук. От украинското посолство публикуваха изявление до медиите, че отказват предложеното им от БНР право на отговор и че са сезирали всички институции в България, като дори са се обърнали към Народното събрание, защото според тях вземането на интервю от руски дипломат е „нарушение на етичните стандарти на журналистиката“.

Изявлението на ДПС и Делян Пеевски не закъсня. „Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии – БНР“, се казва в изявлението на Пеевски.

Според него СЕМ трябва да се самосезира и да не допусне излъчване на интервюто, защото това щяло да подкопае националния ни суверениет и защото руската посланичка е „представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски поиска СЕМ да цензурира БНР и да спре интервю на Митрофанова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!