Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наришкин: ЦРУ с план за руско правителство в изгнание


Сергей Наришкин, ръководител на СВР на Русия

Правителството на САЩ планира да подкрепи обявяването на нова руска национална държава и нейното самопровъзгласило се правителство, което ще действа извън тероторията на действителната държава, според Сергей Наришкин, ръководител на руската Служба за външно разузнаване (СВР).

Той спомена предполагаемата схема по време на среща с ръководителите на службите за сигурност и разузнаването на страните от Общността на независимите държави (ОНД) в Минск.

„ЦРУ обмисля проект за създаване на виртуална предполагаемо легитимна държава извън Руската федерация, така наречената „Руска република“, оглавявана от така наречената „временна администрация“, обясни Наришкин, цитиран от руските медии.

Според ръководителя на руското разузнаване целта на САЩ е да дестабилизират ситуацията в страната преди президентските избори догодина, каза той. Опозиционните сили в самоизгнание също ще се опитат да „създадат мрежа от антиправителствени клетки вътре в Русия“, за да продължат амбициите си, заяви Наришкин.

По подобна схема САЩ подкрепяше въоръжени групировки от „умерени бунтовници“ в Сирия, които се оказаха ислямисти, и Хуан Гуайдо, самопровъзгласилия се президент на Венецуела, който не успя да извърши преврат.

Наришкин не уточни кои руски опозиционни фигури очаква да участват в плана на ЦРУ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Наришкин: ЦРУ с план за руско правителство в изгнание

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!