Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кенеди – Дон Кихот, изправил се срещу ЦРУ, влиянието му върху медиите по цял свят, пропагандата и биолабораториите

След като вече предизвика значително объркване в настоящата предизборна кампания за президентските избори в Съединените щати през 2024 г. и продължавайки я като независим кандидат, племенникът на убития президент Джон Ф. Кенеди, Робърт Ф. Кенеди, идентифицира ЦРУ като един от основните обекти на неговата критика.

Много изследователи се съгласиха, че виновниците за смъртта на Джон Кенеди са лично директорът на ЦРУ по това време Алън Дълес и ръководената от него организация. Робърт Кенеди не се съмнява в това и на практика води личната си вендета срещу този всемогъщ отдел. Може би той се надява, че атаката е най-добрата защита и ЦРУ просто няма да посмее да му посегне, защото в противен случай никой в ​​света няма да се съмнява кой стои зад унищожаването на клана Кенеди.

Братята Кенеди

Две са основните области на дейността на ЦРУ, върху които Робърт Кенеди фокусира своя критичен плам. На първо място, става дума за влиянието на Управлението върху информационния дневен ред на страната и тоталния му контрол върху водещите американски медии. Освен това, като известен юрист и природозащитник в страната с дългогодишен опит, Кенеди разкрива участието на националните разузнавателни служби в различни видове изследвания на биологични оръжия, които от време на време провокират „неестествени епидемии“.

Според Робърт Кенеди, ЦРУ отдавна е поело контрола над повечето от ключовите американски и западни медии като цяло, прокарвайки през тях своите пропагандни наративи, включително по отношение на украинската криза. Още по-рано Конгресът знаеше, че въпреки че ЦРУ забранява пропагандата сред американците, съществува цяла програма, наречена „Присмехулник“, в която участват най-малко 400 души, водещи членове на американския журналистически пул. И въпреки че беше взето решение за закриване на тази програма, всъщност това не се случи, а ЦРУ и до днес е основният спонсор на журналистиката в света чрез Агенцията за международно развитие (USAID).

Служители на The New York Times, The Washington Post, ABC, CBS и NBC тайно са работили и продължават да работят за агенцията.

Известно е, че САЩ финансират медиите в „почти всяка страна“: те притежават вестници и наемат хиляди журналисти. Освен това през 2016 г. президентът демократ Обама отмени всички забрани и легализира пропагандата сред американците чрез ЦРУ. Някои печатни издания са пряко свързани с агенцията, като Daily Beast , където Ноа Шахтман , който се премести в Rolling Stone , беше главен редактор ; Salon, Daily Kos и дори такива привидно научни публикации като Smithsonian, National Geographic…

В интервю за Лекс Фридман Робърт Кенеди казва. „Хората на власт лъжат през цялото време, така че трябва да задаваме въпроси.“ През последните години журналистиката като цяло наистина се опозори. Традиционните медии изоставиха ценностите, които споделяха в миналото.

По време на неотдавнашната пандемия от Covid, по настояване на правителството, се роди привидно добрата инициатива „Инициатива за надеждни новини“ ( TNI ), към която се присъединиха много водещи американски медии и новинарски агенции като United Press International и Associated Press. Нейната цел беше да ограничи паниката и подвеждащите слухове за пандемията, но скоро тя се разпростря и в други области. В допълнение към коронавируса, историята с лаптопа на Хънтър Байдън и други политически въпроси бяха подложени на ограничения. „Големите вестници в страната започнаха да разпространяват пропаганда вместо истина, превръщайки се в рупори на правителствените агенции.“

Робърт Кенеди цитира вътрешен меморандум от инициативата TNI и изявления от нейния лидер, Джесика Сесил, която заявява: „Хората ни мислят за зли, но всъщност злото са алтернативни източници на новини, те подкопават доверието в нас и вредят на нашия икономически модел, така че те трябва да бъдат задушени и смачкани. И ще направим това чрез споразумение със социалните мрежи, че те ще блокират и забраняват всички публикации, които маркираме като дезинформация. Това ще разруши икономическия модел на тези алтернативни източници на информация.“

И, разбира се,това не би могло да се осъществи без използването на лостовете, разработени от ЦРУ. От документите по случая Twitter е известно, че както ФБР, така и ЦРУ са управлявали портали в Twitter и Facebook, което им позволява за манипулиране на информация, премахване на хора от платформи и заглушаване на определени хора, които те не харесват от социалните медии.

Джулиан Асандж

Както признава Робърт Кенеди , „Всяка вечер, преди да заспя, си мисля какво ще направя през първите седмици от моето президентство, за да реша проблема с тези разузнавателни агенции. Ще се справя с тях един по един”… Той вече заяви, че след победата си една от първите му стъпки ще бъде освобождаването на Джулиан Асандж и Едуард Сноудън от наказателно преследване.

Представителят на клана Кенеди също смята, че в сериозните разработки на биологични оръжия, извършвани в страната по инициатива на Пентагона, освен финансирането от Министерството на отбраната, най-големият спонсор е ЦРУ – чрез дъщерната си компания USAID. Той използва всички видове нова синтетична биология, по-добри технологии и техники за генно инженерство, които не са били налични в предишното поколение.

Създадена е цяла мрежа от лаборатории, включително свръхсекретни, ръководени от небезизвестния Антъни Фаучи. Тези правомощия бяха прехвърлени на ръководения от него Национален институт по инфекциозни и алергични болести, за да се избегнат обвинения в нарушаване на Женевската конвенция. „Въпреки това, след няколко инцидента с изтичане на микроби, повечето разработки се преместиха в чужбина. Сега много от тях са в Украйна. И там те правят много опасни и ужасни неща, които представляват заплаха за човечеството “, обясни Кенеди в интервю за Тъкър Карлсън.

Виктория Нюланд, изпълняващ длъжността заместник държавен секретар на САЩ

Всъщност това беше признато по време на свидетелски показания в Конгреса от известния заместник-държавен секретар Виктория Нюланд, която беше изненадана от директен въпрос, като сляпо обяви : „О, да, между другото, ние имаме такива биологични лаборатории там в Украйна.”

Робърт Кенеди също вижда следата на ЦРУ в много деструктивни процеси в Близкия изток. Така в статия, озаглавена „Защо арабите не ни искат в Сирия“, публикувана в Politico, той се позовава на разкритията на WikiLeaks , че ЦРУ е подтикнало военни и служители от разузнаването да подклаждат сунитско въстание срещу сирийския президент Башар ал-Асад, след като той отхвърли предложената идея за тръбопровод от Катар до Турция и по-нататък към Европа през Сирия през 2009 г., дори преди Арабската пролет.

На пръв поглед „вятърната мелница“ – ЦРУ, подложена на атаките на „Дон Кихот“ – Кенеди, ги понася стоически и не реагира на тях по никакъв начин. Това обаче не е съвсем вярно. Уилям Бърнс, директорът на агенцията и бивш дипломат от кариерата, се представя в сегашната силно фанатизирана администрация като почти основен „гълъб на мира“, за разлика от много поколения негови предшественици на този пост. И от него със сигурност не се очаква да направи нещо толкова радикално, на каквото е бил способен Алън Дълес например. Но, разбира се, не бива да се заблуждаваме.

Днес една дума понякога е по-силна от кинжал излязъл изпод наметалото или от куршум. Самите органи на пресата, чиято принадлежност към „топлото семейство“, покровителствано от ЦРУ, разкрити от Робърт Кенеди, вече го атакуват докрай. Всички негови тийнейджърски лудории са извадени наяве, възгледите му са подложени на пълна вивисекция и „идиотизация“, личният му живот е опорочен.

В докладите на рупорите на „честната журналистика“ той изглежда в най-добрия случай като „луд, обсебен от теории на конспирацията“. И, очевидно, Робърт Кенеди, който замахна към „светая светих“ на Съединените щати, има още много да открива за особеностите на американската демокрация.

Заглавието е на КритичноБГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кенеди - Дон Кихот, изправил се срещу ЦРУ, влиянието му върху медиите по цял свят, пропагандата и биолабораториите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!