Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ търсят консултант за събиране на разузнавателна информация и поддръжка на мрежа от управници на Балканите

Държавният департамент на САЩ търси да назначи консултант, който да събира разузнавателна информация и да поддържа мрежа от местни лица, които вземат решенията в няколко държави в Източна Европа. Консултантът ще бъде базиран в Румъния и ще работи за американското посолство в Букурещ, според обявление за обществена поръчка, публикувано на 7 декември в регистъра на федералните договори и поръчки на САЩ.

В предварителното обявление за поръчката е записано: „Регионалната служба за подкрепа на обществените поръчки във Франкфурт, Германия, възнамерява да възложи договор с твърда фиксирана цена през първото тримесечие на календарната 2024 година.

Успешният изпълнител ще се стреми да ангажира индустриален консултант в Букурещ за разработване на конкретни проекти в страната и региона с румънски партньори, включително Молдова и Полша. Освен това този експерт може да подкрепи други съседни държави като България и Сърбия, пише в обявлението.

Консултантът ще се координира с държавите-членки и ще напредва в застъпничеството за политиката на ниво ЕС и в подкрепа на приоритетите на американското правителство за развитие на ядрената енергия и малките модулни реактори в Европейския съюз.

Държавният депртамент пише, че очаква „консултантът да има и поддържа мрежи от местни лица, вземащи решения, и заинтересовани страни, за да събира разузнавателна информация“.

В обявлението се описват задачите, които ще бъдат възложение по предстоящия договор: „Консултантите ще се стремят да информират американското правителство за специфичните нужди за разработване на проекти, включително регламенти, законодателство, срокове и финансиране, и ще докладват редовно за местната динамика, включително дейностите в ядрената индустрия.

Консултантите трябва да имат опит в разработването и прилагането на енергийни стратегии и проекти. Те трябва да са запознати с националните изисквания за вземане на решения и да имат силни връзки с местните лица, вземащи решения, за да увеличат приемането на ядрената енергия чрез конкретни инициативи в неенергийни приложения и да подкрепят интегрираните алтернативи за финансиране на ЕС/държавите-членки. Консултантите няма да изпълняват по своята същност правителствени функции, а просто ще предоставят целенасочен, навременен анализ на развитието на ключови пазари в Европа.“

Консултантите трябва да бъдат упълномощени да извършват услуги в рамките на Румъния и персоналът, предложен за попълване на всяка позиция, трябва да бъде упълномощен да работи в Букурещ.

Срокът на изпълнение на договора е 12 месеца с възможност за удължаване за още 4 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ търсят консултант за събиране на разузнавателна информация и поддръжка на мрежа от управници на Балканите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!