Следвайте "Буднаера" в Телеграм

S&P: Германското строителство остава в дълбока рецесия


Засега в Европа всичко върви по план... По американския план! Кои големи предприятия в Германия, Холандия, Словакия, Полша и пр. спряха или са на ръба

Според последното проучване на S&P Global, германският строителен сектор остава в дълбока рецесия по средата на последното тримесечие на годината.

Активността се срина рязко във всички строителни сегменти, заради бързия спад в работата по жилищни проекти. Съответно в рамките на месец имаше нови съкращения и нов рязък спад в търсенето на строителни материали и продукти.

Изключително неблагоприятни останаха условията на търсенето в строителния сектор. Това се доказва от постоянния рязък спад на новите поръчки през ноември, като темпът на спад е малко променен спрямо неотдавнашния рекорд през октомври.

Там, където бяха регистрирани спадове, анкетираните компании отбелязаха въздействието на по-високите лихвени проценти, високите разходи за строителство и по-слабата икономика като цяло. В резултат на това германските строители бяха оставени в режим на съкращаване на разходите.

През ноември активността на купувачите в строителството спадна с най-бързия темп от февруари 2010 г., а работната сила спадна за двадесети пореден месец.

Коментирайки данните, д-р Сайръс де ла Рубия, главен икономист в Търговската банка на Хамбург, каза:

„Строителният сектор в Германия преживява опасен спад, като търговското и гражданското строителство отбелязват ескалиращ спад през ноември. Жилищният сегмент, водещ в тенденцията с бърз спад, продължава да намалява строителната активност с неумолимо депресивни темпове.

„С мрака в строителния сектор може да се очаква значителен обхват за намаляване на цените, за да се стимулира търсенето.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: S&P: Германското строителство остава в дълбока рецесия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!