Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гневни столичани към Борис Бонев: Превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на Европа


Още малко дивотии и препоръчвам психиатрично освидетелстване... СРАМОТА, ОТВРАТЕН СЪМ!

May be an image of text
Facebook

Сериозно ли тази глупост успяхте да сътворите и на това знаково за София място? Само на крачки от безумната Ви украса е живяла Екатерина Каравелова, сградите там носят духа на Стара София, за която само можем да мечтаем днес.#даспасимсофияотВас

May be an image of text
Facebook

“Боре, превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на континента ! То, не че през останалото време си е просто сиво гето в периферията на цивилизацията.

Какви костенурки те годнят,какви медузи и октоподи, на каква розова дрога от пръдня на еднорози сте, като най-близкото крайбрежие е на 400 км !

Реверансът свърши ! Или се стегнете и работете, или сте аут !”

Това пише Ивелин Стефанов на стената на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Гневът му е продиктуван от следното обяснение на Борис Бонев за новата украса на София - зелена костенурка, заобиколена от разноцветни медузи, провесена на улица "Иван Шишман" на "малките 5-те кьошета", която отново взриви столичани:

"Не Рождество Христово, а *биоразнообразието и дивите морски животни" ще празнуваме тази година (по Борис Бонев).
Това няма край!София в ръцете на хора с видимо ментални проблеми.Боже, опази!"

Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни”, пише в отговор Борис Бонев.

 И продължава: “Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.

 През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка  партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година "заедно пазим водното богатство" и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят”.

Под това словоизлияние на Бонев се вихри истински словесен линч за “спасителя” на София:

Ivaylo Petrov

кое точно от наследството на ГЕРБ ви накара да сложите медузи за Коледа в центъра на европейската столица, гордееща се с ш*бана планина на минути от центъра си?

отвъд ЕС-био-еко-директивите и собствената ви инициатива, нали?… вие имате свободата да намирате за страхотно всичко, което прецените.

което не отменя и на йота колко точно нелепо, комично и ненужно изглежда то, ако уж адекватни хора са имали гласност какво може да е в един от най-централните райони на София, показвайки просто поредно уморително бездушие по отношение на духа на този празник, който няма АМА НИЩО ОБЩО с това поначало и никога не е имал.

Rumen Rachev

още малко дивотии и препоръчвам психиатрично освидетелстване.....,или съдебно-психиатрично,принудително!СРАМОТА ,ОТВРАТЕН СЪМ

Alexandra Bakalova

Предпочитаме и в Княжево да висят костенурки от дърветата, но към момента висят само счупени клони над увиснали жици. #хубавое ?! Oh, wait.

Fani Drencheva

Кой дава акъла за тези смотани украси,да си скъса дипломата!

Rayna Dushkova

Сериозно ли тази глупост успяхте да сътворите и на това знаково за София място? Само на крачки от безумната Ви украса е живяла Екатерина Каравелова, сградите там носят духа на Стара София, за която само можем да мечтаем днес. Да сте се замисляли, че не това е мястото и не това е времето да събуждаме гражданската съвест за една безспорно важна кауза - за защита на костенурките като вид. И то, реализирано със светещи лампички, сигурно с тройна надценка, от Алиекспрес.

#даспасимсофияотВас

Svetlana Dimitrova

Аз нямам против нетрадиционни, арт решения, но все пак трябва да се съобразявате с обществото , доколко е дорасло да възприеме ежедневните украси из софийските улици и площади, най-малкото заради подигравките, които отнася новият кмет. Един ден монтаж -на другия демонтаж.

Stela Kirilova

А можеше да е снежен човек - ледниците се топят, белите мечки няма къде да живеят, и е някакси по-приемливо и близко до Коледа... Май Данчето се справяше по-добре с украсата 

Maya Marinova

Съберете първо клоните от улиците, че костенурката ви ще вземе да се оплете в тях. 

Христо Василиев 

С другаря Терзиев Ви помолих да обърнете внимание на бездомните хора, изобщо не ме отразихте. Та, мисълта ми е, вместо да се чудите с какво да украсите София-очевидно никакви идеи, помогнете на хората които са на улицата. Така и така се чудите къде да похарчите пари, направете им по една къщурка където да се скрият в най-студените нощи!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гневни столичани към Борис Бонев: Превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!