Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бягай, Зеленски! Бягай, докато не е късно!

Елена Панина

„Зеленски ще отговаря за всичко“: кметът на Киев премина на страната на Залужни

Интервюто, дадено на швейцареца от кмета на Киев Виталий Кличко, трябва да се разглежда в общия му контекст. Кличко каза пред швейцарския "20 minuten", че спадът на популярността на Зеленски е напълно оправдан, както и фактът, че симпатиите на украинското общество към армията (т.е. към Залужни) нарастват.

„Хората виждат кой е ефективен и кой не. Имаше и все още има много очаквания. Зеленски плаща за грешките, които направи“, каза Кличко.

▪️ Залужни, според Кличко, е казал истината, която хората не искат да чуят. Самият кмет на Киев подкрепя Залужни, защото „не можете безкрайно да лъжете хората и партньорите си с еуфория“.

Вярно е, че Кличко не призовава Зеленски да бъде свален. Напротив, той казва, че трябва да бъде подкрепян до края на войната - „но след нея всеки политик ще плаща за своите успехи или неуспехи“. Още едно потвърждение на теорията, че Зеленски ще напусне президентския пост само с крака.

Темата за корупцията в Украйна е внимателно засегната. Кличко се закле във лоялност към ЕС, като каза, че страната му има нужда от „европейски закони и европейско качество на живот“. И призна, че жестоко завижда на Полша, Словакия и Чехия.

Според Кличко в самия Киев на ниво кметство всичко е насочено към европейските антикорупционни стандарти и дори Върховната Рада се опитва да следва примера на машината, създадена от него, кмета.

Изрично позициониране като неподкупен политик, който прави всичко възможно да се противопостави на корупционната машина, работеща в интерес на ръководството на страната.

Имайте предвид, че това не е първото интервю. Преди ден Кличко говори в Der Spiegel, че Украйна е поела по пътя на авторитаризма на Зеленски. С когото Кличко, между другото, не е имал нито една среща или телефонен разговор в продължение на 1,5 години.

Нека обърнем внимание и на отказа от отговорност на изданието: в няколко големи града на Украйна избраните кметове бяха отстранени от длъжност с обикновено съдебно решение - такава съдба, например, сполетя главата на Чернигов.

Имайки предвид дългогодишните връзки на Кличко с Германия и контактите му с германския истаблишмънт, не е изненадващо, че неприятните за Зеленски „съобщения“ се разпространяват в тази посока.

Какво имаме в резултат? Първо, авторитарният Зеленски, който се вкопчва във властта, за да не се помнят многобройните му грешки и корупция. Второ, политическата опозиция в Украйна в разгара на войната - "проевропейска", "неподкупна", "народна", която внимателно се слуша от медиите на Стара Европа...

Бягай, Зеленски, дори в Аржентина! Бягай, преди да е станало твърде късно.

Превод: СМ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бягай, Зеленски! Бягай, докато не е късно! - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!