Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анонимно проговори Зловещата Фондация „Колективът“: Искахме да сложим по-голяма Златна арка, но не стигнаха парите!

Тайнствената дизайнерска секта Фондация „Колективът“ даде обяснение за резила със „Златната арка“ от позлатен плексиглас. В анонимно изявление е интернет тази нощ обвиняваната в сатанизъм дизайнерска, розово-шарена секта обяви, че липсата на пари са я спрели от вдигането на по-голяма арка пред храма „Александър Невски“ и затова са поръчали в последния момент на промоция от Али Екпрес мини арка от позлатен картон и плексиглас за еднократна употреба за 5 хиляди лева. Фондацията не дава обяснение къде са заминали останалите 45 хиляди лева за архитектурното извращение от мукава и пластмаси и напротив – твърдят, ча са давали идеи на Васил Терзиев про боно.

50 са платени от Общината без обществема поръчка за „коледна украса“ с вещици и арка пред Храма. КОЙ и КАК е обявил, че бюджетът се съкращава – анонимните и нелепи увъртания на „Колективът“ не обясняват.

Ето какво е написала нощеска тайнствената ръка на чудовищната дизайнерска химера – „Колективът“. Както виждате никой от целия Колектив не излезе с лицето си, за да защити архитектурната си свинщина. Такива са жълтопаветните либерали – силни само с вувузелите и свирките, но ги няма никакви, когато трябва да се защитават с аргументи.

Публикуваме снимки на разни личности, афиширали се в изданията на Прокопиев като част от скандалното семейно НПО на някой си „ландашфтен специалист“ Мартин Янков.

„Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата на работната дизайн група, към екипа ни бе изпратен скрийншот с изменение в дизайна на арката, където забелязахме лека промяна в композицията.

Това, което пропуснахме е, че и стойностите на размерите на арката също са били променени. След инсталацията разбрахме, и причината – крайна оферта за 7-метровата арка по обективни причини е предоставена в последния момент и сумата за нея е била несъвместима с отдавна заложената бюджетна рамка за коледно-новогодишните дейности на общината“.

Това заявиха в своя позиция във фейсбук фондацията „Колективът“, която е пряко замесена в реализацията на коледната украса в столицата.

Дизайнът и размерите на златната арка на площад „Александър Невски“ са били променени само два дни преди тя да бъде инсталирана на терен, а причината за това се оказва липса на средства в предварително зададения бюджет. Предварителният замисъл е бил арката да бъде широка 7 м и висока 4,5 м – мащаб, който кореспондира на мащаба на улицата.

Фондацията отрича да е получавала пари от Столична община за участието си в инициативата и заявява, че трудът й по арката е бил „напълно безвъзмезден“.

За разлика от колегата си нежният дизайнер на витрини Владимир Герасимов, който си призна, че синьо-червената черга била на баба му и той си я прибрал от обида след хулите, които отнесе, „Колективът“ твърди, че няма представа кой е домъкнал килимчето и кой го е прибрал обратно.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Анонимно проговори Зловещата Фондация "Колективът": Искахме да сложим по-голяма Златна арка, но не стигнаха парите! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!