Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп-младши: Украйна вече загуби войната с Русия


За тези от вас, идиоти, Украйна загуби тази война преди доста време, ние просто ги държим на животоподдържащи устройства с безкрайни пари!", каза той

Тръмп-младши се обяви против продължаващото финансиране на войната от САЩ

Синът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Тръмп - младши разкритикува външната политика на САЩ спрямо Украйна. Той каза, че Украйна вече е загубила войната с Русия

"Няма повече големи войни, няма повече финансиране за военно-промишления комплекс! За тези от вас, идиоти, Украйна загуби тази война преди доста време, ние просто ги държим на животоподдържащи устройства с безкрайни пари!", каза той, цитиран от Newsweek. 

Неговите забележки последваха противоречиви изявления на бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън, който цитира предполагаеми коментари на министъра на отбраната Лойд Остин, че американските "чичовци, братовчеди и синове" ще бъдат изпратени да се бият в Украйна, ако не продължи подходящото военно финансиране за страната .

Тръмп-младши се обяви против продължаващото финансиране на войната от САЩ, като обвини НАТО, че е прекалено зависим от американската подкрепа. Белият дом и Остин не отговориха на тези изявления. 

Офисът на Остин обаче отхвърли коментарите на телевизионните коментатори, като потвърди ангажимента на Министерството на отбраната да подкрепя Украйна. 

Белият дом твърди, че финансирането за Украйна е необходимо, за да се предотврати победа на Русия, която би могла да доведе до анексирането на Украйна от Путин и да представлява пряка заплаха за страните от НАТО. Това би задействало член 5 на НАТО, който изисква страните членки, включително САЩ, да отговарят на атаки срещу всяка страна - членка. 

Бившият президент на Съединените американски щати обеща, че може да прекрати войната в Украйна само за 24 часа и да "предотврати Третата световна война", ако спечели изборите. 

Тръмп също така призна, че е изнудвал европейските лидери с идеята, че Америка под негово ръководство няма да защитава съюзниците от НАТО в случай на руска атака. Той говори за това на предизборен митинг в Айова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!